Τo Κίνημα Αλληλεγγύη κάνει λόγο για λύση τουρκικών προδιαγραφών στο Κυπριακό




«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τα κόμματα και γραπτώς συγκεκριμένες εισηγήσεις για χάραξη νέας στρατηγικής στο Κυπριακό. Θα τις έχει. Αν αυτή τη φορά σκοπεύει επιτέλους να τις ακούσει και να προβληματιστεί για την πορεία που ακολουθεί, θα διαφανεί πολύ σύντομα».

Αυτά ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος και πρόσθεσε ότι: «Σημειώνουμε επίσης τα εξής. Εάν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το χάρτη που κατέθεσε η Τ/κ πλευρά στη Γενεύη ευσταθούν, τότε είναι σαφές ότι οι διαρροές δεν γίνονται από τους «συνήθεις υπόπτους» κατά την κυβέρνηση».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύθηκε ότι δεν θα επαναφέρει Λύση τύπου Ανάν, αλλά το Σχέδιο Λύσης το οποίο διαπραγματεύεται, σε ότι αφορά στο εδαφικό, κινείται ακριβώς στις ίδιες παραμέτρους, με τις αφετηριακές θέσεις διαπραγμάτευσης της Άγκυρας να παραπέμπουν σε νέο Σχέδιο Ανάν» τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος.

«Συγκρίνοντας ορισμένα από τα στοιχεία που διέρρευσαν στον Τύπο σε σχέση με τον τουρκικό χάρτη που βρίσκεται κλειδωμένος σε θυρίδα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, με το Σχέδιο Ανάν, επισημαίνουμε τα εξής:

29,15% του εδάφους υπό Τ/κ διοίκηση / Σχέδιο Ανάν 28,7%

55% της ακτογραμμής υπό Τ/κ διοίκηση/ Σχέδιο Ανάν 55%

55.000 πρόσφυγες επιστρέφουν υπό ε/κ διοίκηση/ Σχέδιο Ανάν 86.000 πρόσφυγες θα μπορούν να επιστρέψουν»

Αυτά επεσήμανε ο κύριος Σελινόπουλος και σημείωσε ότι «Το ‘Μοντ Πελεράν 2’ ναυάγησε γιατί η Τ/κ πλευρά κατέθεσε πρόταση για επιστροφή 65.000 προσφύγων υπό Ε/κ διοίκηση, πρόταση που ορθά θεωρήθηκε απαράδεκτη από την Κυβέρνηση, η νέα τουρκική πρόταση είναι χειρότερη. Ωστόσο τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ήδη νέα πενταμερή τον Μάρτη».
«Η στρατηγική της παρούσας κυβέρνησης στο Κυπριακό την έχει εγκλωβίσει σε μια πορεία όπου η μόνη λύση που μπορεί να εξευρεθεί είναι καθαρά τουρκικών προδιαγραφών» είπε καταληκτικά ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/02/2017 16:11

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: