Η 20η Φεβρουαρίου μπορεί να είναι καλή στιγμή για την Ελλάδα: Σε ρόλο Σύβιλλας ο Μοσκοβισί




Η 20η Φεβρουαρίου μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για την Ελλάδα. Είμαστε κοντά, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, κατά την είσοδό του στο υπουργείο Οικονομικών, πριν από λίγη ώρα, για τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

“Είμαι σίγουρος και ελπίζω ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για την Ελλάδα”, δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι είχε μια δημιουργική συνάντηση με τον υπουργό, ενώ έχει γίνει και μια προετοιμασία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εξετάζει τις παραμέτρους.

«Αίσθησή μου είναι πως χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η οικονομία πάει καλά και οι προβλέψεις μας είναι ότι θα πάει καλύτερα. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, αλλά όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» προσέθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Χθες πάντως η εκπρόσωπος της Κομισιοόν δήλωνε πως δεν έχει ακόμα οριστεί ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα και πως η επίσκεψη του Επιτρόπου Μοσκοβισί είναι “πολιτική” και δεν συνεπάγεται απόφαση για την επιστροφή της τρόικα.

Η εκπρόσωπος Άννικα Μπράιντχαρτ επίσης δεν θέλησε να απαντήσει για το “πόσο χρόνο πραγματικά έχει η Ελλάδα για να καταλήξει σε συμφωνία” καθώς όπως είπε “μια τέτοια απάντηση δεν θα είχε σήμερα νόημα”.

http://mignatiou.com/2017/02/me-times-ke-elpides-gia-klisimo-tis-simfonias-ton-ipodechete-i-athina-me-adia-cheria-o-moskovisi/

http://mignatiou.com/2017/02/psalidi-stis-prosdokies-athinas-apo-komision-i-episkepsi-moskovisi-den-simeni-epistrofi-ton-thesmon/

15/02/2017 09:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: