O ΠτΔ να ενημερώσει τα διεθνή Φόρα για τις πραγματικές αιτίες αποχώρησης Ακιντζί




“Πρέπει να αναληφθεί συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης του διεθνούς παράγοντα για τους πραγματικούς λόγους της αντίδρασης της τουρκικής πλευράς, ενημερώνοντας τους ταυτόχρονα για την πραγματικότητα η οποία διασύρεται και διαστρεβλώνεται από πλευράς της τουρκικής προπαγάνδας”, αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών.

“Οι δηλώσεις του Γ.Γ του ΟΗΕ αλλά και του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν κοινό παρονομαστή. Αμφότεροι δηλώνουν έτοιμοι να βοηθήσουν σε αυτή την ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού αλλά και αμφότεροι δεν αναφέρονται πουθενά στην αποχώρηση Ακιντζί από τις συνομιλίες και τις απαράδεκτες αξιώσεις της Τουρκίας για να λυθεί το αδιέξοδο. Και τούτο είναι πολύ επικίνδυνο.

“Για αυτό τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση αλλά ακόμα και η Κυπριακή Βουλή θα πρέπει να αναλάβουν μια συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης της Διεθνούς Κοινότητας, κυρίως των Μεγάλων Δυνάμεων, των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων μας, για τους πραγματικούς λόγους αυτής της αντίδρασης της τουρκικής πλευράς, ενημερώνοντας τους ταυτόχρονα για την πραγματικότητα η οποία διασύρεται και διαστρεβλώνεται από πλευράς της τουρκικής προπαγάνδας.

“Πρέπει να αναχαιτιστεί η τουρκική προπαγάνδα επίρριψης ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Δυστυχώς η προσπάθεια επίρριψης ευθυνών είναι ακόμα μια απόδειξη για την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την τουρκική πλευρά για την επίλυση του Κυπριακού. Είναι ένα παιχνίδι το όποιο έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και αυτό έχει να κάνει με το πλάνο Β’ της Τουρκίας”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/02/2017 10:54

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: