Κίνημα Αλληλεγγύη: Η περηφάνια για την εθνική μας καταγωγή δεν ελέγχεται από τουρκικά φιρμάνια




«Τα δεινά-πραγματικά και φανταστικά- που υπέστησαν οι Τουρκοκύπριοι από το 1963 μέχρι το 1974, οφείλονται αποκλειστικά στην δράση της ΤΜΤ και των φανατικών Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι τους οδήγησαν στα γκέτο εντός των οποίων τους εγκλώβισαν όταν άρχισαν να εφαρμόζουν τα σχέδια τους για τον μόνιμο διαχωρισμό Ελλήνων και Τούρκων και τη διχοτόμηση του νησιού».

Αυτό ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος και πρόσθεσε ότι «Το πώς θα νιώθει ο κάθε πολίτης αυτού του νησιού και αν θα είναι περήφανος για την Εθνική του καταγωγή και τον Πολιτισμό του, δεν είναι υπόθεση που μπορεί να ρυθμίσει με φιρμάνια το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών».

«Και όπως η Τουρκία δεν κατάφερε να αλλάξει την εθνική συνείδηση των Κούρδων ή η Οθωμανική Αυτοκρατορία των υποδούλων Ελλήνων μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, δεν θα το καταφέρει ούτε σήμερα. Ας το καταλάβουν αυτό καλά» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Σελινόπουλος.

«Επισημαίνουμε» τόνισε «ότι παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι είναι μειοψηφία στην Κύπρο, λόγω συνεχούς υποχωρητικότητας της Ελληνικής πλευράς, έχουν πάρει στις διαπραγματεύσεις περισσότερα από όσα απολαμβάνει οποιαδήποτε μειονότητα στον κόσμο».

«Αν εννοούν όσα υποστηρίζουν, ας τολμήσουν να δώσουν στους Κούρδους της χώρας τους όσα διεκδίκησαν και πήραν για τους Τούρκους στην Κύπρο» είπε καταληκτικά ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 15/02/2017 12:49

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: