Καταλυτικά αρνητική η παρέμβαση Τσαβούσογλου στο Κυπριακό εκτιμούν οι Οικολόγοι




Η παρέμβαση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα είναι «καταλυτικά αρνητική» στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, εκτιμά το Κίνημα Οικολόγων με τον Γιώργο Περδίκη να ζητά σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για σχεδιασμό των περαιτέρω ενεργειών.

Σε δηλώσεις της Τρίτη, στα γραφεία των Οικολόγων, ο κ. Περδίκης κάλεσε εξάλλου τα Ηνωμένα Έθνη να δώσουν συνέχεια στις διαπραγματεύσεις, στη βάση των αποφάσεων του οργανισμού και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Είπε ακόμη ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί πρέπει να αντιληφθεί ότι το περιστατικό με την απόφαση της Βουλής είναι άνευ σημασίας και το σημαντικό είναι η επίτευξη βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό.

Για τον λόγο αυτό είπε ότι ο κ. Ακιντζί πρέπει να εγκαταλείψει την απόφασή του για τα «μικρά βέτο», καθώς αυτό το σύστημα δεν είναι λειτουργικό και θα δημιουργήσει καινούρια προβλήματα.

«Αυτή δυστυχώς είναι η αντίληψη που έχουν οι Τ/κ για την πολιτική ισότητα» είπε ο κ. Περδίκης για να συμπληρώσει πως δεν είναι αριθμητική, αλλά είναι σε τέτοιο βαθμό που ουσιαστικά μπλοκάρει τα πάντα.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/02/2017 12:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: