Οικολόγοι: Απαράδεκτη η σύνδεση από Ακιντζί του Κυπριακού με τις εξελίξεις στο Ενεργειακό




Άκρως απαράδεκτες είναι οι δηλώσεις του κ. Ακιντζί, που για ακόμη μία φορά, συνέδεσε τις συνομιλίες για το Κυπριακό με τις εξελίξεις στο Ενεργειακό.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι : «η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αφού η ελληνοκυπριακή πλευρά εισέρχεται τους επόμενους μήνες σε προεκλογική περίοδο, ενώ θα γίνονται και έρευνες για το φυσικό αέριο».

Όπως φαίνεται οι εκλογές δεν τον ενοχλούν, αφού τόνισε ότι μπορεί να συνεχιστούν και το 2018 οι συνομιλίες, αλλά θέτει θέμα διακοπής των συνομιλιών λόγω των νέων ενεργειακών ερευνών που προτίθεται να κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό που εννοεί ο κ. Ακιντζί, επί της ουσίας, είναι να αναβληθούν οι έρευνες λόγω των συνομιλιών.

Η θέση του κ. Ακιντζί είναι απορριπτέα και καλούμε την Κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει τα σχέδια της για το φυσικό αέριο χωρίς να επαναληφθεί η ολιγωρία του παρελθόντος, όπου καθυστέρησε το Ταμείο Υδρογονανθράκων και ανέβαλε το πρόγραμμα ερευνών.

Όσο αφορά τη νέα διάσκεψη που ζήτησαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον κ. Ακιντζί, ο κατοχικός ηγέτης επανέλαβε ότι θα είναι πενταμερής.

Καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μας ενημερώσει για το τι τελικά συμφωνήθηκε με τον κ. Ακιντζί.

Θα είναι πραγματικά διεθνής διάσκεψη ή θα δούμε και πάλι τη σύνθεση να είναι πενταμερής;

Θα κληθούν η Κυπριακή Δημοκρατία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας;

Είναι άμεση ανάγκη να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τις εξελίξεις μετά τη Γενεύη και εν όψει της νέας διεθνούς διάσκεψης.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/02/2017 12:19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: