ΕΔΕΚ: Τουρκία και εκπρόσωποί της σε Κύπρο θέλουν νομιμοποίηση επεκτατικών τους σχεδίων




“Η στάση τόσο της Τουρκίας όσο και των εκπροσώπων της στη Κύπρο ως κατοχικής δύναμης, επιβεβαιώνει τις προθέσεις παρελκυστικής τακτικής στο Κυπριακό με στόχο, όχι την επίλυση του προβλήματος σε βάση δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη αλλά της δημιουργίας προϋποθέσεων υλοποίησης και νομιμοποίησης των επεκτατικών της σχεδίων”, αναφέρει η ΕΔΕΚ.

“Είναι εκ των πραγμάτων πια δικαιωμένη η θέση της ΕΔΕΚ και όσων επιμένουν ότι απαιτείται να ακολουθηθεί μια διαφορετική τακτική στο πλαίσιο των συνομιλιών από αυτήν που μέχρι στιγμής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έχουν υποστηρίξει και που εκ των πραγμάτων επιβεβαιώνεται ότι οδηγούν σε αδιέξοδο και ενδεχομένως επικίνδυνες διολισθήσεις.

“Είναι η ώρα να εγκαταλείψουμε την ηττοπάθεια και να προτάξουμε, στο πλαίσιο του διαλόγου, θέσεις και προτάσεις οι οποίες να στηρίζονται στα διαπραγματευτικά όπλα που διαθέτει η πλευρά μας.

“Έτσι, είτε θα οδηγηθούμε σε μια δημοκρατική και λειτουργική λύση είτε, σε αντίθετη περίπτωση, το ναυάγιο να επιρρίπτεται στην Τουρκία και να αποτρέπει την προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους που για την Τουρκία αποτελεί εναλλακτική επιλογή”, καταλήγει η ΕΔΕΚ.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/02/2017 14:17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: