ΔΗΚΟ: Αναστασιάδης, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ παραδίδονται υπό την πίεση των τουρκικών αξιώσεων




Πλήρης υποχώρηση και συμμόρφωση προς τις υποδείξεις και τους εκβιασμούς της τουρκικής πλευράς αποτελεί η πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ, για να μεταφερθεί η αρμοδιότητα για τον καθορισμό των επετείων, για τις οποίες θα γίνεται αναφορά μέσω εγκυκλίων, από τη Βουλή στο Υπουργείο Παιδείας.

Αυτά αναφέρει ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ). Με ιδιαίτερο σκληρό τρόπο υπογραμμίζει:

Επειδή, ο ΔΗΣΥ δεν έχει την τόλμη να αλλάξει τους κανονισμούς μαζί με το ΑΚΕΛ στη Βουλή, θέλουν να μεταφέρουν αυτές τις αρμοδιότητες, στον Υπουργό Παιδείας, έτσι ώστε εκείνος να απαγορεύσει τη συζήτηση του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στην τάξη.

Όπως ακριβώς έχει διατάξει ο κατοχικός ηγέτης.

Δυστυχώς είναι ξεκάθαρο πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ παραδίδονται κάτω από την πίεση των τούρκικων αξιώσεων.

Δεν μπαίνουμε στη συζήτηση αν ορθά ή λανθασμένα αποφάσισε η Βουλή να συζητείται το Ενωτικό Δημοψήφισμα για λίγα λεπτά στην τάξη. Δεν είναι αυτό που έχει σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και Νίκος Αναστασιάδης, υπέκυψαν στους τούρκικους εκβιασμούς και με αυτόν τον τρόπο προσκαλούν την παρέμβαση της τούρκικης πλευράς στην παιδεία μας.

Το μήνυμα που στέλνουν με την υποχωρητικότητα τους, είναι ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, μπορεί να καθορίζει τι συνιστά «ορθή» παιδεία για τους Ελληνοκύπριους.

Η συμπεριφορά τους εξευτελίζει τον λαό μας. Ακόμη χειρότερα, αυτός ο ενδοτισμός και αυτή η υποχωρητικότητα έχουν αποθρασύνει την τούρκικη αδιαλλαξία.

Αυτός ο ενδοτισμός και αυτή η υποχωρητικότητα είναι που μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα.

Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως αυτή τη «στρατηγική» θα ακολουθήσουν και στο μέλλον οι κυβερνώντες, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ.

Αυτή τη στρατηγική είναι που το Δημοκρατικό Κόμμα θέλει να αλλάξει.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: