Συμμαχία Πολιτών: Χρεοκοπία της πολιτικής των ψευδαισθήσεων του προέδρου Αναστασιάδη




“Οι τοποθετήσεις υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης αποτελούν πλήρη επιβεβαίωση των θέσεων και των ανησυχιών μας για την χρεοκοπία της πολιτικής των ψευδαισθήσεων από πλευράς κ. Αναστασιάδη”, αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών.

“Μετά και την ομιλία τόσο του Τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου στην Γενεύη, όσο και τις χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν για εδαφικό και εγγυήσεις, θεωρούμε ως Συμμαχία Πολιτών ακατανόητη και επικίνδυνη από πλευράς Προεδρικού την καλλιέργεια κλίματος ευφορίας και υψηλών προσδοκιών για επίλυση του Εθνικού μας προβλήματος.

“Ως Συμμαχία Πολιτών έχουμε καταθέσει στο Εθνικό Συμβούλιο έγκαιρα τους προβληματισμούς μας για τις αλαζονικές μεθοδεύσεις της Τουρκίας στο Κυπριακό καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ορθώσουμε ανάχωμα στις παράνομες επιδιώξεις τους.

“Η επαναχάραξη της εθνικής μας στρατηγικής αποτελεί ζωτικής σημασίας αναγκαιότητα. Μια νέα στρατηγική ανάσχεσης του τουρκικού επεκτατισμού που θα καταστεί ικανή να αντιστρέψει την συνεχόμενη διολίσθηση των εθνικών μας δικαίων έναντι των τουρκικών θέσεων.

“Η αναποτελεσματική πολιτική των ψευδαισθήσεων του κ. Αναστασιάδη μόνο σε δεινά μπορεί να οδηγήσει την Κύπρο και τον λαό μας και πρέπει να τερματιστεί”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: