Σφοδρή επίθεση Θεοχάρους σε Αναστασιάδη για κατοχικά στρατεύματα, εγγυήσεις μετά τη “λύση”




«Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην σύνοδο που λάβει χώρα στις 5 Ιανουαρίου».

Αυτό ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Δρ. Ελένη Θεοχάρους και πρόσθεσε ότι: «Τις τελευταίες μέρες είναι πολλές οι αντιφατικές δηλώσεις και οι πληροφορίες που έχουν έρθει στην αντίληψη μας και αυτό μας καθιστά ακόμη πιο ανήσυχους».

«Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος αποδέχεται την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και εγγυήσεων για ακαθόριστο χρονικό διάστημα, και αυτή η θέση είναι σε πλήρη αντίφαση με τη θέση ότι είναι σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση» τόνισε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και πρόσθεσε ότι «εκτός εάν έχει αλλάξει η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης και δεν επιμένει πια στην πλήρη κατάργηση εγγυήσεων και στην πλήρη αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, αυτό θα το δούμε στη συνέχεια».

«Όσον αφορά την εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις συνομιλίες της Γενεύης, να μην ξεχνάμε ότι για τουλάχιστον 48 ώρες τα ΜΜΕ μετέδιδαν ότι η Ελληνική Κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες ώστε η εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να διασφαλιστεί, την ίδια στιγμή που εδώ στη Λευκωσία μας διαβεβαίωναν ότι είναι διασφαλισμένη» είπε η κυρία Θεοχάρους και συμπλήρωσε ότι «βλέπουμε και εδώ μια σημαντική αντίφαση που θα πρέπει επιτέλους να διευκρινιστεί».

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης τόνισε ότι «θεωρούμε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υπαναχώρησης και πάλι της Λευκωσίας προ του κινδύνου κατάρρευσης των συνομιλιών μπροστά στις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της Τουρκίας και μπροστά στη πάγια θέση της ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκλείψει».

«Εάν συνεχιστούν οι συνομιλίες σε αυτή τη βάση τότε το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό» είπε καταληκτικά η κυρία Θεοχάρους.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: