«Χαίρομαι που ξεπέρασα τους στόχους μου»: Η Βασιλεία Καραχάλιου της ιστιοπλοΐας




Στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα Laser Radial ανέβηκε η Βασιλεία Καραχάλιου στο Παγκόσμιο Κύπελλο ιστιοπλοΐας που διεξήχθη στο Μαϊάμι.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εντυπωσίασε και σε όλες τις κούρσες ήταν στις πρώτες θέσεις. Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε μαζί της λίγο πριν αναχωρήσει από το Μαϊάμι για τα Γκραν Κανάρια, όπου μένει και προπονείται. Δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη για την επιτυχία της, καλεί τον κόσμο να γνωρίσει την ιστιοπλοΐα και θέτει τους νέους στόχους της.

ΕΡ: Βασιλεία, κατέκτησες το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μαϊάμι. Μια διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου. Πόσο δύσκολο ήταν να φτάσεις στην κορυφή;
«Ο στόχος μου για το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν να μπορέσω να μπω στην πρώτη δεκάδα. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος. Οι κορυφαίες αθλήτριες συμμετείχαν και -χωρίς υπερβολή- το επίπεδο άγγιζε αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι πραγματικά δύσκολος και χαίρομαι πάρα πολύ που κατάφερα και ξεπέρασα τον στόχο μου και κατέκτησα το μετάλλιο».

ΕΡ: Ήσουν σε εξαιρετική κατάσταση και σχεδόν σε όλες τις κούρσες ήσουν στις πρώτες θέσεις. Η διάρκεια στο άθλημά σου είναι κάτι πολύ δύσκολο. Αυτό έχει για σένα ξεχωριστή σημασία;
«Από τον Οκτώβρη έως σήμερα δούλεψα πάρα πολύ σκληρά. Κάθε μέρα πήγαινα από το γυμναστήριο στην προπόνηση και πάλι στο γυμναστήριο. Επειδή ήμασταν πολλά σκάφη, γύρω στα 51, κι επειδή ο καιρός είχε πολλές αλλαγές, ήταν πολύ εύκολο για όλες μας να κάνουμε μία άσχημη κούρσα».

ΕΡ: Στην πορεία σου για το χρυσό υπήρχε κάτι που σε έκανε πιο δυνατή;
«Η τεράστια υποστήριξη που είχα από την οικογένειά μου, τον προπονητή μου, Τάμας Έζες, και την υπόλοιπη ομάδα μου στα Γκραν Κανάρια. Κάθε μέρα επικοινωνούσαν μαζί μου και με γέμιζαν θετική ενέργεια».

ΕΡ: Επιτυχίες, όπως αυτή των Μάντη – Καγιαλή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και μετάλλια σαν και το δικό σου, βοηθάνε στη διάδοση του αθλήματος; Στον Έλληνα ταιριάζει η ιστιοπλοΐα;
«Η χώρα μας είναι γεμάτη θάλασσες. Από παλιά η ιστιοπλοΐα ήταν πάντα ένα από τα αθλήματα, τα οποία έφερναν επιτυχίες και χαρές στη χώρα μας. Δυστυχώς, όμως, δεν έχει την προσοχή των ΜΜΕ, όπως άλλα αθλήματα. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα πολύπλοκο, αλλά και ταυτόχρονα απλό άθλημα. Το κακό είναι ότι κανείς δεν δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να την γνωρίσει».

ΕΡ: Ποιός είναι ο επόμενος στόχος σου;
«Επόμενος στόχος είναι η Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Αλλη μία τεράστια ρεγκάτα με πολλές καλές συμμετοχές».

ΕΡ: Εκεί έχεις σαν στόχο το μετάλλιο;
«Πρώτα από όλα να μπω στην δεκάδα. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Δεν είναι καθόλου εύκολο το επίπεδο και ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος».

ΕΡ: Αυτές οι μεγάλες διακρίσεις σου αλλάζουν την καθημερινότητά σου; Σου δίνουν επιπλέον κίνητρο;
«Σίγουρα οι επιτυχίες σε ανεβάζουν ψυχολογικά, αλλά οι στόχοι συνεχίζονται και πρέπει να συγκεντρώνεσαι στον επόμενο. Το μόνο που εύχομαι πραγματικά να αλλάξει, είναι να βρω έναν χορηγό. Η μόνη βοήθεια που έχω είναι η οικογένεια μου. Δεν είναι καθόλου εύκολο οικονομικά όλο αυτό».

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: