“Ανοίγουν πόρτες” οι ομογενείς που έχουν θέσεις στον Λευκό Οίκο λέει ο Δημήτριος (βίντεο)




Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος που βρέθηκε στην Ουάσιγκτον με αφορμή την τελετή της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ τέλεσε την κυριακάτικη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας. Την προηγούμενη μέρα, στην ίδια εκκλησία, βαφτίστηκε η σύζυγος του Ελληνοαμερικανού προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους.

Με αφορμή την τελετή της βάπτισης, ο κ. Πρίμπους είχε παραθέσει δεξίωση το βράδυ του Σαββάτου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον, κατά την διάρκεια της οποίας ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να έχουν τετ α τετ συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου.

Το γεγονός ότι ο προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας στην Αμερική μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνο Καμμένο εξασφάλισαν πρόσβαση σε μια τόσο κλειστή εκδήλωση που τους έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ιδιαίτερα σημαντικές επαφές, αποδεικνύει ότι ο κ. Πρίμπους και οι άλλοι ομογενείς συνεργάτες του Προέδρου Τραμπ, έχουν ανοίξει πλέον πόρτες για την ελληνική κοινότητα, η οποία είχε να απολαύσει τέτοιου είδους πρόσβαση στον Λευκό Οίκο από την εποχή του Τζορτζ Στεφανόπουλου, που υπηρετούσε ως εκπρόσωπος τύπου του Πρόεδρου Μπιλ Κλίντον.

Το παγωμένο κλίμα που επικρατούσε στην σκηνή των επισήμων και δεν κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αισθάνθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο οποίος βρισκόταν στο μπαλκόνι του Καπιτωλίου σε απόσταση αναπνοής από τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους και μαζί με την ανώτερη πολιτειακή, στρατιωτική και δικαστική ηγεσία των ΗΠΑ.

Έχοντας παρακολουθήσει και τις τέσσερις προηγούμενες ορκωμοσίες, ο κ. Δημήτριος χαρακτήρισε το κλίμα ως ιδιαίτερα ήρεμο και χωρίς ενθουσιασμό. Παρόλα αυτά σημείωσε ότι υπήρχε ένας απόλυτος σεβασμός προς την όλη διαδικασία περιγράφοντας την ατμόσφαιρα ως ήρεμη και αξιοπρεπή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: