Αδούλωτη Κερύνεια: Η λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας είναι τουρκική λύση




Με αφορμή τη μετάβαση στη Γενεύη, το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, το Διαπραγματευτή και άλλα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας στο Κυπριακό, επαναλαμβάνει τη θέση της ότι η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας είναι καθαρά τουρκική λύση για την οποία έγινε η τουρκική εισβολή.

Αναφέρει επίσης ότι οι Κερυνειώτες είναι ισότιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και απαιτούν ίση μεταχείριση και δεν θα ανεχθούν να θυματοποιηθούν,, καταγγέλλοντας ότι το πακέτο λύσης που ετοιμάζεται θυματοποιεί αρχές, αξίες και ανθρώπινα δικαιώματα δικά τους και των κληρονόμων τους, όπως και “την ελληνικότατη δια μέσου των αιώνων Επαρχία Κερύνειας και άλλες κατεχόμενες περιοχές”.

Αναφέρεται επίσης σε τεράστιες ευθύνες που ο καθένας από αυτούς επωμίζεται έναντι της πατρίδας, του κυπριακού ελληνισμού και των προσφύγων και εκτοπισμένων. «Επιφυλάττουμε τα δικαιώματα των προσφύγων από την Επαρχία Κερύνειας που εκπροσωπούμε και σας καθιστούμε υπόλογους για τυχόν θυματοποίησή μας», αναφέρουν.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: