Την επιλογή του Ρεξ Τίλερσον για την ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θα ανακοινώσει ο Τραμπ




Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται ότι θα ανακοινώσει την επιλογή του διευθύνοντα συμβούλου της Exxon, Ρεξ Τίλερσον για την ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση των εξελίξεων για το ζήτημα αυτό.

Ο Ρεξ Τίλερσον έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και με τον ηγέτη της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται ότι θα επιλέξει τον πρώην κυβερνήτη του Τέξας, Ρικ Πέρι, για την ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, δήλωσε πηγή που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ομάδα μεταβατικής διακυβέρνησης των ΗΠΑ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναβάλλει μέχρι τον Ιανουάριο την ανακοίνωσή του για το πώς σκοπεύει να αποχωρήσει από τη διαχείρηση της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας για να αποφύγει τη σύγκρουση συμφερόντων ως πρόεδρος.

“Η ανακοίνωση θα γίνει τον Ιανουάριο”, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Σον Σπάισερ.

Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ είχε πει ότι θα έδινε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη για να εξηγήσει πώς θα διαχωρίσει “εντελώς” τη θέση του ως πρόεδρος από τις επιχειρήσεις του παγκοσμίως.

Ο νέος πρόεδρος έχει εστιαστεί στην επιλογή του υπουργικού συμβουλίου και επιτελείων του.

13/12/2016 06:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: