Στη Ν.Δ. ψέλνουν τα Κάλαντα με το ρυθμό του Αλέξη: Ανοίγουν σαμπάνιες, προβάρουν κουστούμια!




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Μεσα στην πανηγυρική ατμόσφαιρα των …θριαμβικων δημοσκοπήσεων, τα εορταστικά τιτιβίσματα του Αδώνιδος και της Ευγενιας που συναγωνίζονται σε εμπνευση κομμωτηριου τον μουστακαλή εκδοροσφαγέα των Σφακίων, τις χαρούμενες αναρτήσεις των selfies με τα βλαστάρια που γύρισαν απο την μακρινή Βοστώνη για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τις καινοτόμες “ιδέες” του αλλου αντιπροεδρου “Κωστή” και γενικώς την διάχυτη ευφορια που φέρνει η βεβαιότητα για την ανάληψη της εξουσίας, δεν νομιζω οτι μένει και πολύ χρόνος για να παρακολουθήσει η Νεα Δημοκρατια τις πραγματικές πολιτικές εξελίξεις.

Στο περιβάλλον του νέου αρχηγού εχουν ήδη αρχίσει να ανοίγουν σαμπάνιες και να προβάρουν κουστούμια. Το “φύγετε” εχει αντικατασταθεί πλεον με το “ερχομαστε”. Μονο που κι αυτο το φωνάζουν οι λίγες χιλιάδες illuminati του “Campari party” στη πλατεία Συντάγματος. Ο υπόλοιπος λαός, οι κανονικοί άνθρωποι δηλαδη, κοιτούν με τρόμο την ροη των εξελίξεων μη ξέροντας αν πρέπει να χαρούν για την πτώση του Τσιπρα ή να κρυφτούν στα σπίτια τους περιμένοντας την τελεια καταιγίδα με μια κυβέρνηση στελεχών παλαιας κοπής που εχουν αποδείξει στην πράξη την μετριότητα τους και δεν εχουν σε καμία περίπτωση “ξεπλυθεί” για τις ευθύνες τους στο σημερινό κατάντημα της πατρίδας.

Δεν θα σταθώ στις “πέτσινες” μετρήσεις που σερβίρουν καθημερινά σχεδόν στο γραφειο του Κυριακου οι καφετζούδες της Πειραιώς. Οποίος δημοσκόπος διατηρεί στοιχειώδη αυτοσεβασμό γνωρίζει καλα οτι “ρευμα εκλογών” δεν υπαρχει στη χωρα. Υπαρχει κύμα λαϊκής αγανάκτησης για το νεο μνημόνιο που ξεδιάντροπα σερβίρισε ο Τσιπρας, αλλα και ταυτόχρονη υποβοσκουσα έγνοια για το τι ακριβώς επιφυλάσσει μια κυβέρνηση ΝΔ. Σημερα ολοι οι Ελληνες γνωριζουν οτι οι εκλογες, αν γίνουν αμεσα, θα εχουν προκύψει απο ατύχημα. Ατυχημα εξαιρετικά δυσάρεστο για τη χωρα που χωρις καμία αμφιβολία θα ναρκοθετεί και την πορεία της επόμενης κυβερνησης. Επομένως ο απλός κόσμος και οχι τα απολιθωμένα γαλάζια κομματοσκυλα που περιμένουν ενα ρουσφέτι ή έναν διορισμό, δεν ονειρευεται “βιαστικές εκλογες” και “ξαφνικό θανατο” της κυβερνησης Τσιπρα.

Η αιφνίδια προσφυγή στις κάλπες θα εχει αναμφισβήτητα πολιτικό κόστος. Και μαλλον δεν θα το εισπράξει ο Αλεξης που θα πει στην αντιπολίτευση “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα” , αλλα ο Κυριάκος που προσεύχεται φωναχτά μερα παρα μερα να πέσει η κυβερνηση “γιατι δεν παει άλλο”.

Αλήθεια; Μωρε παει και παραπάει… Λίγο να του βγουν του Τσιπρα τα “καουμπουλικια” με τα δώρα σε χαμηλοσυνταξιούχους και νησιώτες, να ξεπαγώσουν οι φετφάδες του Σόιμπλε για το χρέος και να μπει η χωρα τον Απρίλιο στη ποσοτική χαλάρωση, το έβγαλε το καλοκαίρι ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα παρει τα 6.1 δις για να αποπληρώσει τις δανειακές υποχρεωσεις του Ιουλίου και πιθανόν εως το τελος του έτους να παρει τα “εξτραδακια” που προβλέπει το προγραμμα και να τα ρίξει στη πραγματική οικονομία αποπληρώνοντας ληξιπροθεσμες οφειλές του δημοσιου προς ιδιώτες. Μετα τις γερμανικές εκλογες, θα έρθει η ώρα πιθανόν να ανοίξει η κουβέντα για τα μεσοπροθεσμα μέτρα του χρέους και να αποδοθούν άμεσα στην Ελλαδα, αλλα 8 δις που παράτυπα κρατά ο Ντράγκι και άλλες ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες απο τις υπεραποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Επομένως υπαρχει τρόπος ο Τσιπρας να βγει ζωντανός απο το κλουβι και να φτασουμε στο φθινόπωρο με τον δυστυχη τον Κυριακο να ζητάει ακομη…εκλογες. Επειδή ομως οι πιθανότητες δεν ειναι με το μέρος του σημερινού πρωθυπουργού (Γερμανοί και Δ.Ν.Τ τον εχουν προγράψει)φρόντισε, σε περίπτωση που τα πράγματα στραβωσουν, να εξασφαλίσει ηρωική εξοδο διαφυγής και να φορτωσει τη ΝΔ με τον μουτζούρη! Άδεια ταμεία, άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας, πλήρη αδυναμία εξόδου στις αγορές και την ανάγκη άμεσης συνομολόγησης ενός τέταρτου μνημονίου μακράς διαρκείας.

Καθόλου ευχάριστη ατμόσφαιρα για μια νεοεκλεγμένη κυβερνηση με φθαρμένα ομως υλικά που εχουν ήδη εισπράξει την απαξίωση του κόσμου και δεν εχουν αλλα περιθώρια συγχώρεσης. Κι ομως εκει στη Πειραιώς χασκογελούν και τραγουδούν τα κάλαντα στο ρυθμό που σφυρίζει ο Αλεξης, πανηγυρίζοντας για κάθε μονάδα που προσθέτουν στις δημοσκοπήσεις ενός virtual reality…Θα ειναι αργά όταν αντιληφθούν οτι ο Χουντίνι βγήκε απο το κλουβί και έμειναν μόνοι τους με το λιοντάρι…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: