Στη Λευκωσία ξέχασαν προφανώς ότι παιδιά ελληνικών οικογενειών αγνοούνται ακόμα στην Κύπρο




Απαράδεκτη επίθεση εναντίον των Ελλαδιτών που αγωνιούν για το μέλλον του Ελληνισμού της Κύπρου, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος προφανώς ξέχασε ότι υπάρχουν ακόμα παιδιά ελληνικών οικογενειών που αγνοούνται από την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974.

Ο κ. Αναστασιάδης μίλησε για αποσπασματική κινδυνολογία κάποιων από την Ελλάδα, επειδή προφανώς διαφωνούν με τους χειρισμούς του στο Κυπριακό. Διευκρίνισε, βεβαίως, ότι οι δηλώσεις του δεν αφορούν την Ελληνική κυβέρνηση, ενώ είναι γνωστό ότι επιρρίπτει ευθύνες για την κατάρρευση των συνομιλιών στην Ελβετία στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά. Και ενώ οι πάντες γνωρίζουν, και πάνω απ’ όλους ο ίδιος ο Κύπριος ηγέτης, ότι ο ισλαμο-εθνικιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σχεδίασαν το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων. Οσοι στήριξαν τη θεωρία περί ευθύνης του κ. Κοτζιά στη συγκεκριμένη στιγμή, εξυπηρέτησαν εν γνώση τους τις τουρκικές θέσεις. Τόσο απλό…

Τι ζήτησε ο κ. Κοτζιάς; Να δοθεί η μάχη ώστε να καταργηθούν οι τουρκικές και λοιπές εγγυήσεις, να αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο και να μην έχει η Τουρκία επεμβατικά δικαιώματα στο νησί. Υπάρχει έστω ένας Ελληνοκύπριος που διαφωνεί; Ας σηκώσει το χέρι ψηλά…

Για να επιστρέψουμε στον κ. Αναστασιάδη: Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή “Χωρίς περιστροφές” του ΣΙΓΜΑ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε τα εξής απαράδεκτα με αφορμή το περιεχόμενο της ομιλίας του καθηγητή Άγγελου Συρίγου στο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου:

“Θα ήθελα να παρακαλέσω όσους επισκέπτονται εξ Ελλάδος την Κύπρο, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι το δικό τους χωριό, η δική τους κωμόπολη, η δική τους περιοχή που είναι υπό κατοχή” και πρόσθεσε: “Ο πατριωτισμός καθέδρας δεν χρειάζεται, έχουμε βιώσει και πληρώσει γι’ αυτόν τον πατριωτισμό”.

Πρόκειται για μία απαράδεκτη, επιεικώς, δήλωση, για την οποία πρέπει να βρει το θάρρος και την τόλμη να απολογηθεί…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Είναι τυχαίο ότι οι δηλώσεις του κ. Συρίγου ενόχλησαν τους γνωστούς “Ελληναράδες” εθνικιστές και τους οπαδούς του αλήστου …μνήμης φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν; Όχι βέβαια… Διότι τα άκρα πάντα συναντώνται… Και πάντα τα βρίσκουν.

Για την υπογραφή: MIGNATIOU

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: