Περδίκης: Ο ΠτΔ ακολούθησε πολύ λανθασμένες τακτικές χωρίς να ενημερώσει κανένα




Για “πολύ λανθασμένες τακτικές” που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης “χωρίς να ενημερώσει κανένα” έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, μετά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Περδίκης είπε πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι καταγράφεται μια πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων που ζητά οπωσδήποτε στη διεθνή διάσκεψη “να συμμετέχουν – όχι να είναι οι παρόντες- οπωσδήποτε η Κυπριακή Δημοκρατία με διακριτή παρουσία, η ΕΕ και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας”.

Εξ` ου και η κοινή θέση των πέντε κομμάτων όπως κατατέθηκε σήμερα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ανέφερε.

“Ο Πρόεδρος δεν την απέρριψε, θα τη συζητήσει. Εμείς θεωρούμε ότι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα πρέπει να δώσει απάντηση για να πάρουμε και εμείς τις αποφάσεις μας”, ανέφερε ο κ. Περδίκης.

Ερωτηθείς τί αφορά η κοινή αυτή θέση, ο κ. Περδίκης είπε πως αφορά “το να απευθυνθεί στα Ηνωμένα Έθνη και να ζητήσει να διασφαλιστεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι παρούσα, θα προσκληθεί και θα είναι παρούσα η ΕΕ και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας”.

“Βέβαια ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ομολογήσει ότι από τη στιγμή που έχουν προσκληθεί τα πέντε μέρη οποιοσδήποτε επιπλέον προσκληθεί θα πρέπει να γίνει αυτό μετά από τη σύμφωνη γνώμη των πέντε. Και εγώ δεν βλέπω να είναι εύκολο η Τουρκία ή ο Ακιντζί να αποδεχτούν την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας ή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας”, ανέφερε ο κ. Περδίκης.

Είναι για αυτό που θεωρούμε πως ήταν ξεκάθαρα λάθος η απόφαση που πάρθηκε στο δείπνο, σημείωσε.

Ανέφερε πως εξήγησαν στον Πρόεδρο “γιατί κατά τη δική τους άποψη είναι λάθος αυτό που έγινε με την απόφαση του δείπνο”, προσθέτοντας πως “είναι λάθος γενικά να παίρνονται αποφάσεις υπό το κλίμα του πανικού και του εκβιασμού” και “πως ο τρομοκρατημένος άνθρωπος δεν παίρνει σωστές αποφάσεις, ακόμα και εάν είναι ηγέτης όπως είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης”.

`Εκανε λόγο για “πολύ λανθασμένες τακτικές” που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας “χωρίς να ενημερώσει κανένα. Και αποκλειστικά μόνος του θα παίρνει και την ευθύνη αγνοώντας τις προεκλογικές τους διακηρύξεις και δεσμεύσεις περί του ώμου των πολλών και περί της ανάγκης να ενώσουμε δυνάμεις”, ανέφερε.

“Αν είναι έτσι που ενώνουμε δυνάμεις, τότε διερωτώμαι πώς είναι η διχόνοια και η διάσπαση των δυνάμεων”, πρόσθεσε ο κ. Περδίκης.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί ότι πρόκειται για συμφωνία για πενταμερή και αν θα πρέπει να αλλάξουμε τους όρους για να γίνει πολυμερής, ο κ. Περδίκης ανέφερε πως “συμφωνούμε όλοι σε αυτό εκτός από τον ίδιο (τον Πρόεδρο)”.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: