Ο Γιώργος Θεοφάνους απαντά στον Ζουράρι για τα νησιά που θα χαρίσει στον Ερντογάν




Ο συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους πήρε χθες την ελληνική υπηκοότητα και με την ευκαιρία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους χαρίζουν τα ελληνικά νησιά, ως νάναι ένα τίποτα, στους Τούρκους.

Αναφέρει στο μήνυμά του:

Δηλαδή, αν εγώ ή κάποιος άλλος τραγουδιστής ή καλλιτέχνης που κατά καιρούς παίρνει πολιτική θέση και μιλά για τα πράγματα που βλέπει και ακούει γύρω του… Αν κάποιος από εμάς έλεγε εντάξει μωρέ, ας πάρουν οι Τούρκοι μερικά νησιά και τι έγινε… Τι θα γινόταν; Δεν θα ξεσηκωνόταν όλος ο κόσμος εναντίον; Και λογικά θα ξεσηκωνόταν. Προφανώς… Ή ο άλλος τώρα που πάει και διαπραγματεύεται με ποιόν; Με τον Ερντογάν… Γιατί; Για να λύσουμε ή να ξεπουλήσουμε το Κυπριακό;

Τώρα να μου πεις… Γιατί τα λες όλα αυτά σήμερα; Τα λέω γιατί είμαι πάρα πολύ χαρούμενος διότι πήρα επιτέλους την ελληνική υπηκοότητα. Μπορώ να ψηφίζω εδώ στην Ελλάδα κάτι το οποίο μου αρνούνται στην Κύπρο τόσα χρόνια. Έτσι ακριβώς…

ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

https://www.youtube.com/watch?v=dHT-hwDzqag

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι, πως «τo να χάσουμε μερικά νησιά δεν είναι κάτι σπουδαίο, τα ξαναπαίρνεις ή δεν τα παίρνεις….»

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζουράρις δήλωσε:

«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν»,  και συμπλήρωσε  πως η ελληνική γλώσσα απειλείται από παρακμή και υπονόμευση και  «τελεί υπό απειλήν».

Σε μια προσπάθεια να καλύψει τον υφυπουργό, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου  έσπευσε να διευκρινίσει πως  «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: