Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η χειμερινή περίοδος για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου




Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η φετεινή χειμερινή περίοδος για το Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου στις Αγριόλευκες, αφού  ανοιξε τις πύλες του το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου  και υποδέχτηκε τους φίλους του σκι, αλλά και όλους όσους θέλησαν να θαυμάσουν το φυσικό τοπίο, αλλά και να κάνουν την βόλτα στο χιόνι. 

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας με θέα σε δύο θάλασσες,το  Αιγαίο πέλαγος και τον Παγασητικό, έχει ντυθεί στα λευκά με άφθονο και άριστης ποιότητας χιόνι,μετά την πρόσφατη έντονη χιονόπτωση και περιμένει μικρούς και μεγάλους καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στο πλαίσιο της φετινής συντήρησης του Χιονοδρομικού, πραγματοποίησε συντήρηση αναβατήρων, εγκατάσταση νέου ηλεκτρικού πίνακα και πλήρη αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στις πίστες ώστε να είναι τέλειες οι νυχτερινές χιονοδρομίες και πραγματοποίησε ασφαλτικές εργασίες σε όλο το εύρος του Πηλίου και διαμόρφωση πιστών.   Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι το 2428089021.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ανέφερε ότι “Το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι καθ’όλα έτοιμο να λειτουργήσει, μετά και την τελευταία χιονόπτωση. Είμαστε έτοιμοι και  έχουμε ολοκληρώσει εγκαίρως όλα τα προαπαιτούμενα για να λειτουργήσει απρόσκοπτα και με ασφάλεια το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου καθιστώντας το ασφαλές και πόλο έλξης για τους λάτρεις του βουνού και του σκι, αλλά και έρεισμα τουρισμού που ενδυναμώνει ποικιλοτρόπως την περιοχή”.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου που είναι το παλαιότερο στην Ελλάδα και δημιουργήθηκε από τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου το 1967,διαθέτει συνολικά οκτώ πίστες και πέντε αναβατήρες και oi πίστες έχουν συνολικό μήκος 15 και πλέον χλμ. Δηλαδή πρόκειται για 4 κύριες πίστες για σκι καταβάσεων,εγκεκριμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS) και μια πίστα δρόμου αντοχής (Lang-Lauf), μήκους 5 χλμ., μοναδική για το φυσικό της περιβάλλον, καθώς η κατάβαση γίνεται ανάμεσα σε οξιές, αγριόλευκες, καστανιές και θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: