Κίνημα Αλληλεγγύη: Οι τουρκικές εγγυήσεις που δέχεται ο Αναστασιάδης θα ισχύουν επ’ αόριστο




“Η κυβέρνηση της Κύπρου και οι διαπραγματευτές είναι έτοιμοι να δεχτούν μορφή τουρκικών εγγυήσεων -υπό το πρόσχημα της περιορισμένης χρονικής διάρκειας ισχύος- αλλά δυστυχώς στην πράξη θα αποδειχθεί ότι θα ισχύουν επ’ αόριστο”.
Αυτό δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη Γιάννης Σελινόπουλος.

‘Ο Πρόεδρος οφείλει να μεταβεί στη Γενεύη, να υπερασπιστεί σθεναρά τα Δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού, και όχι για μια ακόμη φορά να υπερβεί ακόμη και δικές του κόκκινες γραμμές, και να δεχθεί τα πάντα χωρίς να προβάλει αντιστάσεις, στο βωμό της επίτευξης μιας όποιας λύσης.

“Ο ίδιος δημόσια παραδέχθηκε ότι αναίρεσε δεσμεύσεις του λόγω των τουρκικών απειλών και της αδιαλλαξίας. Αυτές οι απειλές θα συνεχισθούν και στην Ελβετία. Ελπίζουμε να μην υποκύψει και πάλι» είπε χαρακτηριστικά.

“Επαναλαμβάνουμε» τόνισε «ότι η σύνθεση της διεθνούς διάσκεψης πρέπει να ξεκαθαριστεί, κυρίως σε σχέση με τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, διότι με χθεσινή δήλωση Κασουλίδη ότι θα γίνει προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, κατόπιν εορτής και δείπνου, κάθε άλλο παρά διασφαλισμένη είναι.

Ο κύριος Σελινόπουλος είπε ότι “χαιρετίζουμε τη χθεσινή τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ότι μια βιώσιμη λύση στην Κύπρο δεν μπορεί να προβλέπει τη συνέχεια ενός αναχρονιστικού πλαισίου εγγυήσεων, ούτε και την παρουσία, και μάλιστα μόνιμη, τουρκικών στρατευμάτων στο νησί.

“Στην πενταμερή θα συζητηθούν και άλλα κεφάλαια πλην των εγγυήσεων και της Ασφάλειας και αν η Ελλάδα επιμείνει στις θέσεις της, δεν θα λάβει μέρος στη πενταμερή”, σημείωσε ο κύριος Σελινόπουλος.

“Είναι μια κρίσιμη εβδομάδα η τρέχουσα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο, όλοι παρακαλούμε να βρεθεί μια λύση στο Κυπριακό πρόβλημα που πραγματικά θα μας διαφυλάσσει και θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα και τα πολιτικά δικαιώματα του Κυπριακού λαού» είπε καταληκτικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: