Ήθελαν να εκραγεί η βόμβα στο υπουργείο Εργασίας, εκτιμά η EΛΑΣ: Αναμένεται προκήρυξη




Αυτή τη φορά οι δράστες ήθελαν να εκραγεί ο εκρηκτικός μηχανισμός εκτιμά η Ελληνική Αστυνομία όσον αφορά στον εντοπισμό ύποπτου πακέτου έξω από το υπουργείο Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας και την εξουδετέρωσή του με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς, νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η ανάληψη ευθύνης πιθανότατα δια μέσου κάποιας προκήρυξης.

Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμούσαν ότι φαίνεται ότι αυτή τη φορά σε αντίθεση με προηγούμενες, οι δράστες ήθελαν την έκρηξη του μηχανισμού αλλά αυτό δεν έγινε είτε λόγω κάποιου λάθους στη συνδεσμολογία είτε λόγω αφλογιστίας του υλικού.

Το ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στην είσοδο του υπουργείο μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Eφημερίδα των Συντακτών». Η ώρα έκρηξης που έδωσε ο άγνωστος στο τηλεφώνημα δεν επιβεβαιώθηκε και οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που είχαν σπεύσει στο σημείο προχώρησαν σε τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις όπου διαπιστώθηκε ότι όντως υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός, τοποθετημένος σε σακίδιο πλάτης, το οποίο κρεμόταν στα κάγκελα μπροστά από την είσοδο του υπουργείου, στο πεζοδρόμιο της Σταδίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, επρόκειτο για ωρολογιακό μηχανισμό και εκρηκτική ύλη που ήταν τοποθετημένη σε πλαστικό πεντάλιτρο δοχείο. Υπολείμματα του μηχανισμού συλλέχθηκαν και εξετάζονται, όπως και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Την προανάκριση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ενώ αναμένεται η ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση δια μέσου προκήρυξης.

Υπενθυμίζεται πως τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα πριν από το σημερινό ήταν η ρίψη χειροβομβίδας στην Γαλλική Πρεσβεία και η έκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη. Στην περίπτωση της Πρεσβείας την επίθεση είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» και στην περίπτωση της εισαγγελέως Τσατάνη η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ελένη Μαυρούλη, ΚΥΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: