Οικολόγοι: Καλή η πρόθεση της ΕΕ αλλά ακόμα δεν είδαμε αλλαγή σύνθεσης για Γενεύη




“Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε για άλλη μια φορά την επιθυμία της να συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης. Αυτό που θα μετρήσει στο τέλος βέβαια είναι κατά πόσο θα πετύχουμε την ενεργό και καθοριστική της συμμετοχή”, αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

“Η τουρκική αδιαλλαξία συνεχίζεται και θα πρέπει να καμφθεί για να αλλάξει η σύνθεση της διάσκεψης της Γενεύης. Αυτό καταδεικνύει και η αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα περί κλιμάκωσης της έντασης από την Τουρκία.

“Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εμμένουμε στην άποψη μας ότι η διάσκεψη θα πρέπει να είναι διεθνής και να συμμετέχουν η Ε.Ε. και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε. και βεβαίως ως συμβαλλόμενο μέλος και η Κυπριακή Δημοκρατία.

“Παράλληλα θα πρέπει να προβληματίσει, ιδίως όσους πανηγυρίζουν, η ειδική αναφορά στα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

“Η. Ε.Ε. κάνει αναφορά στην Κύπρο και όχι στην Κυπριακή Δημοκρατία με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένα κράτος-μέλος δεν θα προσυπέγραφε ανάλογη αναφορά για την Κυπριακή Δημοκρατία.

“Καλούμε την Κυβέρνηση να επιμένει σταθερά σε αναφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οποιαδήποτε άλλη περιγραφή αφήνει ανοικτό παράθυρο για επικίνδυνες ερμηνείες”, ακαταλήγει το κόμμα.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: