Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Στο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, στη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Αγκυρα αλλά και στην πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε αγορά στο Βερολίνο αναφέρονται οι εφημερίδες της Κύπρου στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα.

Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι τα σημαντικά ευρήματα στις ανασκαφές στην Αγορά της Νέας Πάφου, θέματα υδρογονανθράκων και θέμα παγοποίησης προσλήψεων.

Υπό τον τίτλο “ΔΗΣΥ: Ο μεγάλος νικητής με 37,3%” η “Αλήθεια” γράφει ότι ο ΔΗΣΥ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με διαφορά πάνω από 10% από το δεύτερο και με 180 από τους 478 δημοτικούς συμβούλους, αριθμός ρεκόρ. Η “Α” αναφέρεται και στη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Αγκυρα και γράφει ότι αστυνομικός ήταν ο δολοφόνος του ο οποίος φώναξε `ο Αλλάχ είναι μεγάλος` και ότι παίρνει εκδίκηση για το Χαλέπι. Στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα γράφει ακόμη για το νυχτερινό μακελειό σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

“Η Σημερινή” υπό τον τίτλο “Ντόμινο τρομοκρατικών επιθέσεων” γράφει ότι νύχτα φρίκης ήταν η χθεσινοβραδινή με τρομοκρατικά κτυπήματα σε Αγκυρα και Βερολίνο όταν Ισλαμιστής δολοφόνησε τον Ρώσο Πρέσβη στην Αγκυρα ενώ δεκάδες νεκρούς άφησε πίσω της επίθεση φορτηγού σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία. Αλλού γράφει ότι πανικός επικράτησε στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Λεμεσού όταν ξέσπασε πυρκαγιά που έκοψε το οξυγόνο σε ασθενείς. Αλλού γράφει ότι συνεχίζεται η βαρυχειμωνιά με χιόνια.

Με τίτλο “Είναι όλοι τους νικητές”, “Ο Φιλελεύθερος” γράφει ότι οι αξιολογήσεις και αναλύσεις των κομμάτων για τα αποτελέσματα των εκλογών καταλήγουν στο συμπέρασμα πως όλοι εξήλθαν νικητές από τις εκλογές και αναφέρει ότι τα κόμματα κρύβουν κάτω από το χαλί αποχή, κακές επιλογές και συνεργασίες που δεν απέδωσαν. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι βρέθηκαν σε ανασκαφές στην Αγορά της Νέας Πάφου αρχαία χειρουργικά εργαλεία όμοια με της Πομπηίας. Γράφει ακόμη ότι πράσινο φως έδωσε η διυπουργική υδρογονανθράκων και ότι ομόφωνη είναι η πρόταση για τα τεμάχια 6,8 και 10 προς το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “Νέο σκηνικό στην τοπική αυτοδιοίκηση” γράφει ότι έγιναν χθες οι επίσημες ανακηρύξεις των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι ξεκινούν δουλειά και ότι τα πολιτικά κόμματα μετρούν απώλειες και ενισχύσεις, με το ΑΚΕΛ να εκφράζει ικανοποίηση. Σε άλλο της δημοσίευμα, η `Χ` αναφέρεται στην ετήσια εκδήλωση της ΕΑΚ όπου τιμήθηκαν ως κορυφαίοι αθλητές ο Μίλαν Τραϊκοβιτς στους άνδρες και η Ραμόνα Παπαϊωάννου στις γυναίκες και το ΑΠΟΕΛ στο ποδόσφαιρο στις ομάδες. Η εφημερίδα γράφει επίσης για επίσκεψη προσκυνητών στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα αναφέρεται στην τρομοκρατική επίθεση σε πολυσύχναστη Χριστουγεννιάτικη αγορά στο κεντρικό Βερολίνο όπου φορτηγό έσπειρε τον θάνατο με εννέα νεκρούς και 50 τραυματίες που είναι μια από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις στη χώρα εδώ και δεκαετίες. Προβάλλει επίσης πρωτοσέλιδα φωτογραφία του Ρώσου Πρέσβη στην Αγκυρα με φόντο πίσω τον δολοφόνο του λίγο πριν του αφαιρέσει τη ζωή. Γράφει ακόμη ότι η Κυβέρνηση σκέφτεται να επεκτείνει την παγοποίηση προσλήψεων στη δημόσια υπηρεσία.

ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/12/2016 08:18

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: