Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει την πρόκληση της Τουρκίας στα Ίμια




Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, επιχείρησε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, που αναφέρουν ότι υπήρξε εμπλοκή στα Ίμια μεταξύ της ακτοφυλακής της Τουρκίας και της ελληνικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη και οι Τούρκοι ήταν εξαιρετικά προκλητικοί.

Στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου αναφέρονται τα εξής:

Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ξένες ιστοσελίδες και αναπαράγονται από ελληνικά διαδικτυακά μέσα, περί δήθεν εμπλοκής στην περιοχή των Ιμίων με σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και περί απομάκρυνσης ελληνικών αλιευτικών σκαφών.
To Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη προσοχή με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και το CNN Τurk, μετέδωσαν πληροφορίες περί έντασης μεταξύ σκαφών της ελληνικής και της τουρκικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Μάλιστα, ανάρτησαν σειρά φωτογραφιών αλλά και βίντεο από το περιστατικό.

Τα τουρκικά δίκτυα ισχυρίζονταν ότι οι Έλληνες ψαράδες και η ελληνική ακτοφυλακή «εισήλθαν σήμερα (χθες) το πρωί σε τουρκικά χωρικά ύδατα πλησιάζοντας στα 50 εκατοστά το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής».

Μετέδιδαν, μάλιστα, ότι στις 11:30 το πρωί πέταξε πάνω από τις βραχονησίδες ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

«Περίπου μισή ώρα αργότερα, ξεκίνησαν από το λιμάνι Τουργκούτ-ρέις της Τουρκίας δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού» ανέφερε το CNN Turk, που παράλληλα ανέφερε ότι μόλις έφτασαν στο σημείο πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής τους Έλληνες αλλά ευτυχώς το επεισόδιο δεν κλιμακώθηκε.

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: