Πυροβολούσε στον αέρα ο ένοπλος, που συνελήφθη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα ο οποίος πυροβολούσε στον αέρα έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο άντρας πυροβόλησε 8 ή 9 φορές στον αέρα, με όπλο που είχε κρυμμένο στο σακάκι του, πριν από τη σύλληψή του.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η αστυνομία κρατεί ένοπλο: Προσπάθησε να μπει στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα

‘Ενας ένοπλος άντρας προσπάθησε να εισέλθει στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ένοπλος εμποδίστηκε από την αστυνομία και βρίσκεται υπό κράτηση, είπε η εφημερίδα Daily Sabah μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter.

Το επεισόδιο συνέβη μετά τη δολοφονία χθες του πρέσβη της Ρωσίας στη Τουρκία Αντρέι Καρλόφ, ο οποίος σκοτώθηκε σε εγκαίνια έκθεσης σε γκαλερί τέχνης στην Άγκυρα. Τρία άτομα τραυματίστηκαν επίσης στην επίθεση, την οποία το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί τρομοκρατική ενέργεια.

Το Ιράν κλείνει όλα τα προξενεία στη Τουρκία μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Το Ιράν έκλεισε όλα τα προξενεία του στη Τουρκία σήμερα, ανακοίνωσε η ιρανική πρεσβεία στην Άγκυρα.
Χθες, ο πρέσβης της Ρωσίας στη Τουρκία Αντρέι Καρλόφ δολοφονήθηκε από ένοπλο σε εγκαίνια έκθεσης σε γκαλερί της Άγκυρας, ενώ άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι θεωρεί την επίθεση τρομοκρατική πράξη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας, όλες οι υπηρεσίες των προξενείων στην Κωνσταντινούπολη, την Τραπεζούντα και την Ερζερούμ θα παραμείνουν κλειστές σήμερα. “Προτρέπουμε όλους τους Ιρανούς να αποφύγουν να προσέλθουν στις τοποθεσίες αυτές”, έγραψε η πρεσβεία, σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.
Η δολοφονία έγινε την παραμονή μιας συνάντησης προγραμματισμένης στη Μόσχα των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν για να συζητήσουν την επίλυση του συριακού πολέμου. Ο Τούρκος υπουργός έφθασε στη Μόσχα και αποφάσισε να προχωρήσει στη συνάντηση παρά τη δολοφονία, τονίζοντας ότι το συμβάν δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

20/12/2016 05:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ – Sputnik
Μόσχα, Russian Federation

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: