Χιονίζει παντού: Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήματα των λεωφόρων Πάρνηθας και Διονύσου




Με προβλήματα ξεκίνησαν πριν καλά-καλά ξημερώσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική, όπου χιονίζει από τις 3 τα ξημερώματα. Με χιόνια στο κέντρο της Αθήνας, ακόμα και στα νότια προάστια, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους έφτασε το κύμα κακοκαιρίας που θα ταλαιπωρήσει τη χώρα τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.

Ο ΗΣΑΠ ανακοίνωσε πως τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου εκτελούνται από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Προς το παρόν ο ΟΑΣΑ δεν έχει ανακοινώσει προβλήματα στις γραμμές των λεωφορείων, που κινούνται κανονικά, εκτός των περιοχών που έχουν κλείσει οι δρόμοι.

Λόγω χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις εξής περιοχές, όπως ανακοίνωσε, πριν από λίγη ώρα, η Τροχαία:

-Στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του εστιατορίου «Ζυγός» στο ρεύμα προς το καζίνο.

-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

-Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της διασταύρωσης με τη λεωφόρο Θησέως στην Εκάλη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Τροχαία, δεν επιτρέπεται, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τον κόμβο Σχηματαρίου.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ανάλογων φορτηγών στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το 3,5 χλμ στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ισχυροί βορειανατολικοί άνεμοι, που φθάνουν κατα τόπους τα 9 με 10 μποφόρ, πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να είναι σε ισχύ από το πρωί απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστό είναι το πορθμείο Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα. Δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια των πλοίων σε Καβάλο-Πρίνο, Κεραμωτή-Θάσο, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

http://mignatiou.com/2016/12/epelasi-tou-chionia-se-oli-tin-ellada-to-stroni-apo-makedonia-ke-attiki-mechri-kriti/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: