“Βόμβα” από Παππά: Δεν “πέφτει” ο νόμος, τέσσερις οι άδειες, “πρόσκαιρο φρένο από ΣτΕ”




«Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί, η μόνη αλλαγή είναι ότι το αιτιολογημένη γνώμη του ΕΣΡ γίνεται σύμφωνη», δήλωσε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός χαρακτήρισε “πρόσκαιρο φρένο” την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και υποστήριξε ότι ο διαγωνισμός δεν έχει καταπέσει, τυπικά και επέμεινε στον όρο “αναστολή” του νόμου. Κατηγόρησε δε το ΣτΕ ότι κινήθηκε…γρήγορα στην προκειμένη περίπτωση και μίλησε για “οριακή πλειοψηφία” στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Είναι σαφές ότι από δω και πέρα το ΕΣΡ θα αδειοδοτεί τελεία και παύλα, οποιοσδήποτε διαγωνισμός θα γίνεται στο εξής από το ΕΣΡ, αλλά στοιχειώδη ρύθμιση θα πρέπει να κάνουμε» παρατήρησε ακόμη.

«Το ΕΣΡ θα εφαρμόσει τον νόμο 4339 για την αδειοδότηση… Το νόμο 4339 τον ψήφισαν τα κόμματα της συμπολίτευσης και σε αρκετά άρθρα του τα κόμματα της αντιπολίτευσης, 9 από τα 16 άρθρα. Ψηφίζουμε νομό που η καρδιά του έχει ψηφιστεί και από κόμματα της αντιπολίτευσης, και εφαρμόσαμε το Σύνταγμα σε όλα τα στάδια» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο τίμημα για τη χρήση των συχνοτήτων, τόνισε ότι υπάρχουν πλέον τετελεσμένα, αφού «αυτό που λέγεται χρήση συχνοτήτων, τιμολογήθηκε από την αγορά».

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι υπάρχουν δύο θέματα: η αδειοδότηση αυτή καθ’ αυτή και το τι θα γίνει από τώρα ως την αδειοδότηση. «Εάν βγει ΕΣΡ την ερχόμενη εβδομάδα και πει ότι σύντομα θα έχουμε τηλεοπτικές άδειες θα περιμένουμε. Εάν όμως μας πει ότι θα χρειαστούν δυο χρόνια θα πρέπει να αναλάβουμε ως κυβέρνηση της ευθύνες μας» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι «οι Ανεξάρτητες Αρχές εφαρμόζουν τον νόμο» και δεν νομοθετούν.

Εμείς έχουμε εφαρμόσει το Σύνταγμα σε όλη τη διαδικασία. Έχουμε ένα πρόσκαιρο φρένο, αλλά και μία δυναμική συναινέσεων, εκτίμησε ο κ. Παππάς. «Έχει διαμορφωθεί μία δυναμική συναινέσεων. Το καλωσορίζω αυτό» είπε, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Παρόλα αυατά υποστήριξε ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος καχυποψίας.

Ερωτηθείς για τη θέση του στην κυβέρνηση είπε ότι αυτό είναι επιλογή του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι ο κάθε υπουργός υπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης. Σημείωσε, ακόμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει η καρδιά της αριστερής παράταξης στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι χρειάζεται αριστερή- προοδευτική διακυβέρνηση για να επουλωθούν οι πληγές λόγω των μνημονίων.

Για το ταξίδι στην Βενεζουέλα

«Το ταξίδι έγινε 1,5 χρόνο πριν γίνουμε κυβέρνηση», είπε ο Νίκος Παππάς εξηγώντας ότι έγινε σε μια περίοδο που η Βενεζουέλα αναζητούσε σχέσεις με άλλες χώρες και η τότε ελληνική κυβέρνηση Σαμαρά δεν ήθελε να έχει την παραμικρή επαφή.

«Πρόκειται για τη χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου, δεν υπάρχει λόγος να μην αναπτύσσει κανείς σχέσεις μαζί της» εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας προσθέτοντας ότι η Ιταλία, η Ισπανία και η Κίνα έχουν σχέσεις με την Βενεζουέλα.

Ο Νίκος Παππάς διευκρίνισε πως επρόκειτο για ένα πολιτικό ταξίδι που έγινε με σκοπό τη γνωριμία με την πολιτική ηγεσία της χώρας και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας.

Στη συνέχεια απαντώντας για το αν επρόκειτο για ένα πολιτικό ταξίδι και μόνο και για το τι εννοούσε όταν αναφέρθηκε στην προμήθεια σούπερ μάρκετ ο ίδιος διευκρίνισε ότι εννοούσε την προμήθεια των σούπερ μάρκετ της χώρας της Λατινικής Αμερικής με ελληνικά προϊόντα.

«Τα κρατικά σούπερ μάρκετ προμηθεύονται με διακρατικές συμφωνίες και επειδή η Ελλάδα έχει προϊόντα…» είπε χαρακτηριστικά. «Οικονομικές σχέσεις δεν έχουμε με τη Βενεζουέλα, θα ήταν ευχής έργο να είχαμε με τη χώρα που έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου», προσέθεσε.

ΝΔ: Αμετανόητος ο Παππάς

«Ο Υπουργός Επικρατείας παραμένει αμετανόητος παρά τις προσπάθειες συναινετικών λύσεων από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όλη την Αντιπολίτευση. Αρνείται κατηγορηματικά να ακυρώσει το νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός. Εμμένει στον αντιδημοκρατικό σχεδιασμό που είχε για τον έλεγχο των τηλεοπτικών καναλιών. Η κοινή γνώμη έχει βγάλει τα συμπεράσματά της για τα ψέματα, την προκλητική αλαζονεία και τον αυταρχισμό που εκπέμπει πλέον αυτή η Κυβέρνηση».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: