Τριανταφυλλίδης: Πολλαπλά τα οφέλη από την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα




Πολλαπλά είναι τα οφέλη από την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

«Είναι πολλαπλά τα οφέλη από την εικόνα της χώρας, από την καλύτερη κατανόηση και στο επίπεδο των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης, από τον διεθνή Τύπο, τον ευρωπαϊκό και τον αμερικανικό, των ζητημάτων που έχει θέσει ως στόχους η χώρα μας, που παλεύει συστηματικά εδώ και δύο χρόνια για να βγει από τις δαγκάνες του μνημονιακού καννιβαλισμού και να επιστρέψει μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη, διαμορφώνοντας ευνοϊκούς συσχετισμούς σε τοπικό, περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης επισήμανε ότι όσα συμβαίνουν σήμερα δεν έπεσαν από τον ουρανό, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής που υλοποιείται σε κάθε επίπεδο και υπενθύμισε την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα και το Άγιον Όρος, τις επισκέψεις Τσίπρα στη Μόσχα και το Πεκίνο, τις σχέσεις της Ελλάδας με το Ιράν, τα τρίγωνα συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ, Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος και τη διακήρυξη των Αθηνών με την παρουσία επτά ηγετών στην ευρωμεσογειακή διάσκεψη. «Αυτά και τόσα άλλα, ψηφίδα ψηφίδα, συμπλήρωναν αυτό το παζλ που ήρθε η επίσκεψη Ομπάμα να υποδηλώσει με ξεχωριστή σημασία και αξία» πρόσθεσε και χαρακτήρισε σταθμό την ομιλία Ομπάμα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος λέγοντας ότι «επανατοποθετεί το θεμέλιο της δημοκρατίας ως πλαίσιο αναφοράς για το σύνολο του κόσμου».

Ερωτηθείς για την κριτική της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση απάντησε: «Όλους μας θα μας αξιολογήσουν οι Έλληνες πολίτες». Υπογράμμισε ότι «σε αυτή την εθνική προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς» και τόνισε: «Χρειάζεται να μπούμε σε έναν συναγωνισμό προσφοράς και όχι σε έναν ευτελή ανταγωνισμό φθοράς». Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για τα εθνικά θέματα, είπε ότι ο Πρόεδρος αποτελεί σύμβολο και σημείο αναφοράς και ενότητας του ελληνικού λαού κι επισήμανε ότι «αυτόν τον Πρόεδρο που προέρχεται από τη ΝΔ κάποιοι τον πρότειναν και κάποιοι τον ψήφισαν και κάποιοι τον στήριξαν, ενώ κάποιοι ούτε τον πρότειναν ούτε τον στήριξαν, απόντες από εκείνη την ημέρα ψηφοφορίας στη Βουλή».

17/11/2016 11:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: