Το ΕΣΡ στην πρώτη γραμμή προτεραιοτήτων της κυβέρνησης: Ο ανασχηματισμός στην ώρα του




Διαψεύδει κυβερνητική πηγή τα περί βολιδοσκόπησης του Κωνσταντίνου Μίχαλου από την κυβέρνηση προκειμένου να αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Ταυτοχρόνως όμως, η ίδια πηγή θέτει στην πρώτη γραμμή προτεραιοτήτων της κυβέρνησης την αποκατάσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αλλά και «άλλες εξ ίσου σοβαρές προτεραιότητες», που προηγούνται, δηλαδή, του ανασχηματισμού.

Κατά λέξη, «όσα γράφονται περί του Κων. Μίχαλου, διαψεύδονται κάθετα και κατηγορηματικά. Ο ανασχηματισμός θα γίνει στην ώρα του. Τώρα είναι η ώρα να αποκατασταθεί θεσμικά το ΕΣΡ. Και υπάρχουν, επίσης, και άλλες εξ ίσου σοβαρές προτεραιότητες».

Προϋπόθεση για συναίνεση στο ΕΣΡ, η κατάργηση του νόμου Παππά και η επαναφορά όλων των αρμοδιοτήτων στην ανεξάρτητη αρχή, λέει η ΝΔ

Εμμένει η ΝΔ στη θέση της ότι αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά και δεν επανέλθουν πλήρως όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών στο ΕΣΡ, δεν πρόκειται να συναινέσει στην συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής.

Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης -σε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες- επισήμαιναν ότι: «Αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά, μαζί με τα άρθρα του και δεν επιστρέψουν όλες οι δικαιοδοσίες στο ΕΣΡ, η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει στην συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης». «Στις απάτες Παππά και τις αυταπάτες Τσίπρα, εμείς δεν πρόκειται να πούμε ναι. Να επιστραφούν οι αρμοδιότητες που υφάρπαξε ο κ. Παππάς στο ΕΣΡ κι αυτό θα αποφασίσει, τόσο για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, όσο και για τον αριθμό των εργαζομένων στα κανάλια», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές, η ΝΔ θα προχωρήσει στην ονοματολογία για την συγκρότηση του ΕΣΡ, αν αποσυρθεί ο νόμος. Διευκρίνιζαν ωστόσο, ότι αυτό δεν θα γίνει στην λογική «πάρε δύο εσύ, δώσε μου δύο εμένα», αλλά προτείνοντας εννέα πρόσωπα εγνωσμένου κύρους.
Πάντως, εξηγώντας την στάση που τήρησε το κόμμα της ΝΔ, στην τελευταία συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων, πηγές της Πειραιώς, σημειώνουν ότι: «Την τελευταία φορά ψηφίσαμε “παρών” γιατί θέλαμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να απεμπλακεί από το αδιέξοδο που δημιούργησε» και καταλήγουν: «Όμως όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση αυτό δεν το θέλει».

Μέχρι την Δευτέρα θα έχουν γίνει όλα όσα πρέπει για να λυθεί το ζήτημα και να έχουμε νέο ΕΣΡ, αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος και η κοινωνία σε διχασμό, δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης

Την βεβαιότητά του ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχουν γίνει όλα όσα πρέπει για να λυθεί το ζήτημα και να έχουμε νέο ΕΣΡ, αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος και η κοινωνία σε διχασμό, εξέφρασε σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της “Φωνής των Ελλήνων” της Φλώριδας των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, δεσμευόμενος ότι το κόμμα του θα συμβάλλει στην λύση του προβλήματος, ενώ υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ασχολείται μια χώρα αποκλειστικά με την σύσταση του ΕΣΡ, την ώρα που ο λαός περνάει δύσκολα και η καθημερινότητα είναι τόσο σκληρή.

Ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε ότι επιθυμούμε μια ειλικρινή διμερή σχέση με τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι πάντα η Ελλάδα προσδοκούσε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα, προσβλέποντας ότι η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα να έχει θετικό πρόσημο για την χώρα μας. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε πως ο Αμερικανός πρόεδρος μέχρι να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, μπορεί να προωθήσει ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, όπως να πειστεί η Τουρκία και να αλλάξει συμπεριφορά σε σχέση με την Ελλάδα, να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και να ασκεί καλή γειτονία, να βοηθήσουν οι ΗΠΑ στο Κυπριακό για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, καθώς επίσης και για την αλλαγή στάσης των Σκοπίων στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε την αναγκαιότητα η Ελλάδα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, λέγοντας ότι οι Αμερικανοί παράγοντες επιθυμούν να ρυθμιστεί το δημόσιο χρέος.

Ενόψει των αμερικανικών εκλογών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ευχήθηκε να κυλήσουν όλα ομαλά και ο λαός της Αμερικής να επιλέξει τον επόμενο πρόεδρό του, ο οποίος πρέπει να είναι δημοκρατικός, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί βεβαίως ότι πρέπει να προέρχεται από το Δημοκρατικό κόμμα, αλλά στις πράξεις του και στην διοίκηση του κράτους. Καταλήγοντας, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους υποψηφίους που προέρχονται από την ομογένεια και κυρίως στους Γ. Μπιλιράκη και T. Γκρις.

02/11/2016 23:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: