Συνεδριάζει η Στρατιωτική Επιτροπή ΕΕ σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ με εισήγηση Μογκερίνι




Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Στρατιωτική Επιτροπή της ΕΕ σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ (Αρχηγών Γενικών Επιτελείων), στις Βρυξέλλες.

Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η ανασκόπηση της πορείας της εφαρμογή της κοινής δήλωσης ΕΕ-ΝΑΤΟ, τη συνεργασία με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, το μέλλον της στρατιωτικής επιχείρησης της ΕΕ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη – EUFOR Althea και τις ναυτικές επιχειρήσεις της ΕΕ (EUNAVFOR MED, Σοφία, Atalanta).

Η συνάντηση θα αρχίσει με εισήγηση από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σε κοινή συνεδρία με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ από τις χώρες εταίρους που συμβάλλουν στις αποστολές ΚΠΑΑ (κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας) της ΕΕ, δηλαδή την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Γεωργία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων θα συζητήσουν ζητήματα εκπαίδευσης και συμμετοχή της ΕΕ σε συμβουλευτικές αποστολές.

Αργότερα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Μιανμάρ θα παρουσιάσει το αμυντικό τοπίο στη χώρα του, υπό το φως της μετάβασης προς τη δημοκρατία και την εθνική συμφιλίωση. Το απόγευμα, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων θα εξετάσουν την εφαρμογή της συνολικής στρατηγικής της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας.

Αθ. Αθανασίου, ΚΥΠΕ, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: