Προσβλέπουμε σε συνεργασία μαζι σας: Συγχαρητήριο μήνυμα Αναστασιάδη προς Τραμπ




Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, από το Μοντ Πελεράν όπου βρίσκεται για τις συνομιλίες για το εδαφικό, υπογραμμίζοντας πως οι ΗΠΑ, ως μόνιμο μέλος του ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών παίζουν ζωτικό ρόλο στην υποβοήθηση των προσπαθειών προς τερματισμό της στρατιωτικής κατοχής από την Τουρκία και στην επανένωση της Κύπρου προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος Αναστασίαδης αναφέρει πως υπό την ηγεσία του κ. Τραμπ, η Κυπριακή Δημοκρατία προσβλέπει στην εμβάθυνση του στρατηγικού συνεταιρισμού με τις ΗΠΑ και πως ο ίδιος προβλέπει στο να εργαστεί μαζί με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ για πρακτική ενίσχυση της ήδη σημαντικής διμερούς συνεργασίας των δυο χωρών στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, των επενδύσεων, καθώς και της ασφάλειας, περιλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Στο μήνυμά του που δόθηκε επισήμως στη δημοσιότητα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει: “Αγαπητέ κ. Τραμπ, παρακαλώ δεχθείτε τα πιο ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως Προέδρου των ΗΠΑ. Υπό την ηγεσία σας, η Κυπριακή Δημοκρατία προσβλέπει στην εμβάθυνση του στρατηγικού συνεταιρισμού της με τις ΗΠΑ”.

Προβλέπω, συνεχίζει, “να εργαστώ μαζί σας για πρακτική ενίσχυση της ήδη σημαντικής διμερούς μας συνεργασίας από τον τομέα της ενέργειας σε αυτό του εμπορίου και των επενδύσεων, καθώς επίσης της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας”.

“Oι υπό κυπριακή καθοδήγηση και κυπριακής ιδιοκτησίας διαπραγματεύσεις για επανένωση της Κύπρου λαμβάνουν χώρα σε μια ακόμα πιο εντατική μορφή. Ως Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι ΗΠΑ παίζουν ένα ζωτικό ρόλο στην υποβοήθηση των προσπαθειών προς τερματισμό της στρατιωτικής κατοχής από την Τουρκία και την επανένωση της Κύπρου προς όφελος όλων των Κυπρίων”, επισημαίνει.

Τέλος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει τις ευχές του προς τον κ. Τραμπ για μια πλέον επιτυχή και παραγωγική θητεία, διαβεβαιώνοντας για τη βαθύτατη εκτίμησή του.

ΚΥΠΕ – της απεσταλμένης μας Μαρίας Κονιώτου
ΜΟΝΤ ΠΕΛΕΡΑΝ/ΕΛΒΕΤΙΑ 09/11/2016 14:42

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: