Πιο ακριβό το κόστος δανεισμού για Ρωσία μετά τη νίκη Τραμπ, λέει η Μόσχα




Ο δανεισμός για τη Ρωσία θα καταστεί πιο ακριβός καθώς οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές οδήγησαν σε άνοδο τις αποδόσεις των ομολόγων, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Μαξίμ Ορέσκιν.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα μετά τη νίκη του ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Οι επενδυτές πιστεύουν ότι τα σχέδια του Τραμπ για τις δαπάνες θα ενισχύσουν τον πληθωρισμό, ενδεχομένως προκαλώντας πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο, ο Ορέσκιν δήλωσε ότι οι αμερικανικές εκλογές είχαν ισχυρό αντίκτυπο στις χρηματοπιστωτικές αγορές και ότι η αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων επηρεάζει τη Ρωσία.

«Ο αντίκτυπος δεν είναι μόνο στον εξωτερικό μας δανεισμό αλλά και στην εγχώρια αγορά», δήλωσε ο Ορέσκιν. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία ήταν τυχερή που πούλησε τα ευρωομόλογά της νωρίτερα φέτος, όταν οι αποδόσεις ήταν χαμηλότερες.

«Η ευνοϊκή περίοδος για την τοποθέτηση (των ευρωομολόγων) που είχαμε νωρίτερα φέτος τελείωσε. Τώρα η αγορά θα είναι πολύ επιφυλακτική απέναντι στα ομόλογά μας».

11/11/2016 12:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: