Μίλησαν Μέρκελ και Τραμπ: Συμφώνησαν για τη συνέχιση των σχέσεων των δύο χωρών




Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία για τη συνέχιση των μακροχρόνιων σχέσεων μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Μέρκελ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τη διάρκεια της συζήτησης ή τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν από τη Μέρκελ και τον Τράμπ, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα συναντηθεί αυτοπροσώπως.

Η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο Βερολίνο την Πέμπτη, εν μέρει για να συζητήσουν τις συνομιλίες ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν καθυστερήσει, πρόσθεσε ο Στρέιτερ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για την εκλογή του στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρέντσι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική σημασία της συμμαχίας της Ιταλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και στην κοινή βούληση για συνεργασία ενόψει της ιταλικής προεδρίας στο G7, το 2017.

11/11/2016 14:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Βερολίνο, Germany

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: