Υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων σε τρία επίπεδα τάσσεται η ελληνική πλευρά




Υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό σε τρία παράλληλα επίπεδα, μετά το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε κατά τις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν, τάσσεται η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, το πρώτο επίπεδο αφορά τη συνέχιση της συζήτησης επί των κριτηρίων για το εδαφικό προκειμένου να υπάρξει συμφωνία επί αυτών, αποτύπωσή τους σε χάρτη και καθορισμός ημερομηνίας για πολυμερή διάσκεψη για το ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται από την ε/κ πλευρά ως θετική η πρόθεση να υπάρξει διάλογος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ του `Ελληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Τούρκου Πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για προετοιμασία του εδάφους για την πολυμερή διάσκεψη.

Το δεύτερο επίπεδο αφορά τις συζητήσεις για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε όλα τα άλλα κεφάλαια που αφορούν τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού και το τρίτο άλλα παρεμφερή ζητήματα που δεν αφορούν τα έξι κεφάλαια, όπως τα οικονομικά της λύσης και τον τραπεζικό τομέα στα κατεχόμενα και την πρώτη ημέρα της λύσης.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: