Οι συναντήσεις σε Ελβετία δεν είναι το τέλος του δρόμου στο Κυπριακό, δηλώνει τώρα ο Άιντε




Όσο πιο επιτυχής θα είναι η διαδικασία, τόσο πιο κοντά θα φέρει τις δύο πλευρές σε μια διευθέτηση για το Κυπριακό, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Άιντε, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία.

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση μιας και πλέον ώρας με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη για διαδικαστικά θέματα, ο κ. Άιντε σημείωσε πως δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι οι συναντήσεις στο Μον Πελεράν είναι το τέλος του δρόμου.

Ερωτηθείς ποιο θα είναι το επόμενο βήμα αν οι συνομιλίες στην Ελβετία είναι επιτυχείς, είπε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τη διαδικασία στην Κύπρο.

Ερωτηθείς, εξάλλου εάν θα υπάρξει κάποιου είδους πάρε-δώσε, δεδομένου ότι θα γίνει συζήτηση και σε άλλα κεφάλαια εκτός από το εδαφικό, ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι τα θέματα είναι αλληλένδετα και πως ο μόνος τρόπος για επίλυση του Κυπριακού είναι να δούμε ότι τα θέματα συνδέονται, φέροντας ως παράδειγμα τη διασύνδεση του εδαφικού με το περιουσιακό.

Δήλωσε, επίσης, ότι το θέμα της οικονομικής πτυχής έχει κάποια σχέση με ζητήματα που αφορούν τη διακυβέρνηση. Ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε είχε επίσης συνάντηση και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα.

02/11/2016 16:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: