Γεωργιάδης: Σημειώνουμε τις προειδοποιήσεις Κομισιόν, εμμένουμε στις δικές μας εκτιμήσεις




Η Λευκωσία σημειώνει τις σημερινές προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2017, σημειώνοντας ωστόσο ότι εμμένει στις δικές της εκτιμήσεις για το διαρθρωτικό έλλειμμα και θεωρεί ότι πρόσθετα μέτρα θα υπονόμευαν την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας, είπε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Η Κομισιόν, η οποία στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ολοκλήρωσε την εξέταση των προσχεδίων προϋπολογισμού των κρατών – μελών της ευρωζώνης για το 2017, επισημαίνει τον κίνδυνο μη συμμόρφωσης των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί στην Κύπρο για το 2017 και ζητά τη λήψη μέτρων για διόρθωση της παρέκκλισης.

«Σημειώνουμε με προσοχή τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (και) επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας για συνέχιση της συνετής διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών», αναφέρει σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο κ. Γεωργιάδης, για να προσθέσει ωστόσο ότι «εμμένουμε στις δικές μας εκτιμήσεις, οι οποίες βασίζονται στα πραγματικά δεδομένα και επιδόσεις της οικονομίας».

Επισημαίνοντας ότι η Κύπρος έχει υπερκαλύψει τους στόχους, ο ΥΠΟΙΚ υπογραμμίζει πως «πρόσθετα μέτρα θα ήταν όχι μόνο αχρείαστα αλλά και αντιπαραγωγικά γιατί θα υπονόμευαν την αναπτυξιακή προοπτική».

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: