Έφτασε ο Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα για να δώσει νέες οδηγίες στον κατοχικό ηγέτη Ακιντζί




Με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί συναντάται αυτή την ώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου που πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στον κατεχόμενο βορρά της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος υπουργός  μεταφέρει νέες εντολές στον κατοχικό ηγέτη που έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα του ναυαγίου των διαπραγματεύσεων, καθώς στις περισσότερες ξένες πρωτεύουσες επιρρίπτεται ευθύνη στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη συνάντηση συμμετέχουν ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Οζντίλ Ναμί και ο Διευθυντής Κυπριακού στο τουρκικό ΥΠΕΞ, Πρέσβης Μπουράκ Οζουγκεργκίν.

Ο κ. Τσαβούσογλου θα δει αμέσως μετά διαδοχικά τον παράνομο “πρωθυπουργό”, Χουσείν Οζγκιουργκιούν, τον παράνομο “αναπληρωτή πρωθυπουργό”, Σερντάρ Ντενκτάς, τον πρόεδρο του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν και τον πρόεδρο του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ.

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι θα συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, είπε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος 

“Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι αν η ε/κ πλευρά συνεχίσει αυτή τη στάση φαίνεται ότι θα συμφωνήσουμε ότι δεν συμφωνούμε”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές.

Σε ομιλία του χθες το βράδυ στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος αντιπρόεδρος υποστήριξε ότι η ε/κ πλευρά αξιοποιεί κάθε μέσο για να αποφύγει τις διαπραγματεύσεις.

Ανέφερε ότι  αναμενόταν ότι θα υπήρχε λύση μέχρι το τέλος του χρόνου, ωστόσο πρόσθεσε ότι “παρά την καλή πρόθεση του κ. Ακιντζί, τις προσπάθειες διαπραγματευτών και τη στήριξη της Τουρκίας δεν βρέθηκε σημείο συμβιβασμού”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: