Χάσικος: Η μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραμένει το κύριο ζητούμενο




Η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν και παραμένει για το ΥΠΕΣ το κύριο ζητούμενο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών που εκδόθηκε μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής αναφορικά με το Νομοσχέδιο για επέκταση της θητείας των Συμβουλίων που έχουν εκλεγεί στις γενικές δημοτικές εκλογές και στις γενικές κοινοτικές εκλογές του 2011 κατά 2 ½ έτη.

Στη ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά τη διαπίστωση από τον Υπουργό ότι το Νομοσχέδιο για αναβολή των εκλογών δεν θα ψηφιστεί και στην προσπάθειά του για συναίνεση, αλλά και για να διασώσει τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ήταν και παραμένει για το ΥΠΕΣ το κύριο ζητούμενο, ο Yπουργός Σωκράτης Χάσικος εξέφρασε την ετοιμότητα του να αποσύρει το προαναφερθέν Νομοσχέδιο και υπέβαλε, για προβληματισμό, πρόταση στην Επιτροπή, για κανονική διεξαγωγή των εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου αλλά με μειωμένη διάρκεια θητείας (2,5 χρόνια) αυτών που θα εκλεγούν.

“Με τη σύμφωνη γνώμη της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών κ. Ελένης Μαύρου, ο κ. Υπουργός προχώρησε σε περαιτέρω διαβούλευση επ’ αυτής της πρότασης με τα κόμματα και κάποιους αρχηγούς κομμάτων. Διαφάνηκε, μέσα από τη διαβούλευση, ότι ούτε αυτή η πρόταση θα τύχει της αποδοχής της πλειοψηφίας της Βουλής”, αναφέρεται.

Ως εκ τούτου, προστίθεται, ο Υπουργός Εσωτερικών προχώρησε στην απόσυρση του Νομοσχεδίου για επέκταση της θητείας των Συμβουλίων που έχουν εκλεγεί στις γενικές δημοτικές εκλογές και στις γενικές κοινοτικές εκλογές του 2011.

Ταυτόχρονα και παράλληλα, ο κ. Χάσικος καλεί τα κόμματα να προχωρήσουν χωρίς χρονοτριβή στην ψήφιση των Νομοσχεδίων της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πριν από το ορόσημο της 18ης Δεκεμβρίου 2016, προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, κυρίως, του φορολογούμενου πολίτη.

KΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: