Αναστασιάδης: Απαιτείται αυτές τις κρίσιμες ώρες η ενότητα για τον στόχο της επανένωσης




Απαιτείται αυτές τις κρίσιμες ώρες η ενότητα προς το στόχο της επανένωσης της πατρίδας μας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ομιλία του στην τελετή διορισμού του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι “αυτές οι ώρες είναι κρίσιμες” και πρόσθεσε ότι μέσα από την προσπάθεια του εκπαιδευτικού μας συστήματος πρέπει να εμπεδώσουμε με την ανοχή τη διαφορετικότητα.

Αυτό που έχει σημασία, τόνισε, είναι “να κατανοήσουμε όλοι ότι απαιτείται αυτές τις κρίσιμες ώρες η ενότητα ως προς το στόχο και ο στόχος είναι ένας: Να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας, να την επανενώσουμε και να την καταστήσουμε ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα μπορούν να συμβιώνουν και οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι και η πολυπολιτισμικότητα του πληθυσμού μας, έτσι ώστε να μην έχουμε την ελάχιστη διαφορά από ό,τι συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης”.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής, είπε ότι η Παιδεία μας, η οποία δεν είναι άλλη από την ελληνική παιδεία με όλα τα χαρακτηριστικά του ανθρωπισμού που τη διακρίνουν, θα είναι ”αρμοδιότητα δική σας ακόμη και εάν κατ’ ευχή εξευρεθεί λύση, διότι η αρμοδιότητα της εκπαίδευσης, η αρμοδιότητα του πολιτισμού, η αρμοδιότητα της προσήλωσης στις παραδόσεις και στην ιστορία θα παραμένει στην πολιτεία από την οποίαν προέρχεστε και προερχόμαστε – και αντίστοιχα θα υπάρχει και στην τουρκοκυπριακή πολιτεία”.

Πρόεδρος της Επιτροπής διορίστηκε ο Παναγιώτης Αντωνίου και μέλη η Αθηνά Κυριακίδου, ο Παναγιώτης Κυπριανού, ο Αλέξανδρος Κουράτος και ο Γιώργος Σ. Γεωργίου.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: