Βουλιάζει ο Τράμπ και θέλει να πάρει μαζί του την Χίλαρι, τον Μπιλ και τους Ρεπουμπλικάνους




Γράφει ο Τιμ Γουόκερ
Aρθρο στον «Independent»

Στο δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να ρίξει στη φυλακή τη Χίλαρι Κλίντον και στη συνέχεια κατηγόρησε τους συντονιστές ότι παίρνουν το μέρος της αντιπάλου του.

Το ζητούμενο για τον Τραμπ ήταν να ανακτήσει λίγο κύρος μετά το πιο καταστροφικό δεκαπενθήμερο οποιασδήποτε προεδρικής καμπάνιας στη σύγχρονη ιστορία και οι Ρεπουμπλικάνοι στην τελευταία ώρα του ντιμπέιτ μπορεί να τον βρήκαν αρκετά πειστικό ώστε να τον κρατήσουν ως υποψήφιο. Ομως τα πρώτα 20 λεπτά ήταν βιβλικά. Οταν δεν αντιδρούσε νευριασμένα, ο Τραμπ έριχνε δηλητήριο στην Κλίντον αναφερόμενος στα υποτιθέμενα θύματα του συζύγου της ή επαναλαμβάνοντας υποτιμητικά σχόλια.

Αν πίστευε ότι θα έβγαζε εκτός εαυτού την πρώην υπουργό Εξωτερικών που είναι «βράχος» και που έχει περάσει δεκαετίες να αντιμετωπίζει χειρότερες επιθέσεις, τότε έκανε μεγάλο λάθος. Και εκείνη από την πλευρά της εξαπέλυσε μερικές κατηγορίες, συνδέοντας την καμπάνια του Τραμπ με Ρώσους χάκερ και με μια αύξηση στις ρατσιστικές επιθέσεις. Ολη η συζήτηση για τα emails της Κλίντον και τα υποτιθέμενα θύματα του Μπιλ μπορεί να τροφοδότησαν την οργή της εκλογικής βάσης του Τραμπ, αλλά είναι απίθανο να κέρδισαν μητέρες που αηδίασαν με τα σχόλιά του για τις γυναίκες ή βετεράνους που έχουν ενοχληθεί με τις επιθέσεις του κατά της οικογένειας. ‘Η καν χαμηλοεισοδηματίες εργαζομένους που έχουν εξοργιστεί από τις επιστροφές φόρων του.

Και, πρωτοφανές για τηλεοπτικό ντιμπέιτ, ο μεγιστάνας εξέθεσε και τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του, λέγοντας ότι δεν συζήτησε ποτέ τη συριακή κρίση ή τις αμερικανορωσικές σχέσεις μαζί του και ότι διαφωνεί μαζί του και στα δύο ζητήματα. Η Κλίντον όταν δεν απέκρουε τις προσβολές του αντιπάλου της έδινε ορισμένα σαφή στοιχεία για το Obamacare, το φορολογικό σύστημα, τον πόλεμο κατά του ISIS και άλλα. Αλλά εδώ δεν τίθεται ζήτημα πολιτικής, οι ψηφοφόροι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε έναν προεδρικό υποψήφιο και ένα κακόβουλο παιδί.

Ο Τραμπ ολοένα και βουλιάζει και θέλει να πάρει και όλους τους υπόλοιπους μαζί του: τη Χίλαρι και τον Μπιλ, τον Μάικ Πενς, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, την αξιοπρέπεια της προεδρίας, την πολιτική κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών. Εάν η Αμερική είναι μια λαμπερή πόλη πάνω σε έναν λόφο, τότε ο Τραμπ έριξε μια παχιά σκιά πάνω της το βράδυ του ντιμπέιτ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: