Το ντοκιμαντέρ της κρίσης, «Η Αθήνα απο Κάτω», στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου




Νέα Υόρκη. Ενα βραβευμένο ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στην δύσκολη οικονομική κρίση που βιώνουν οι κάτοικοι της Αθήνας θα προβληθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου που συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για την δημιουργία του σκηνοθέτη Τάκη Μπαρδάκου με τίτλο: «Η Αθήνα απο Κάτω» που θα προβληθεί στον κινηματογράφο Cinepolis Chelsea Cinema, στις 7 μ.μ. Η δεύτερη προβολή του ίδιου ντοκιμαντέρ θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου, 2016 στο αμφιθέατρο του ΝΥΙΤ (στην λεωφόρο Broadway και τον 63ο δρόμο) στις 2 μ.μ.

Είναι μια ωμή ματιά στο τί συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα με τις στρατιές των ανέργων, με την εμφάνιση των συσιτίων γνωστά και ως “Soup Kitchen”. Στόχος του σκηνοθέτη είναι να αναδείξει τα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση και με τον τρόπο αυτό να ευαισθητοποιήσει το κοινό που θα παρακαλουθήσει το ντοκιμαντέρ ώστε να δείξουν το ανθρωπινό τους πρόσωπο και την αλληλεγγύη προς τους συναθρώπους τους.

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το βραβείο στο φεστιβάλ κινηματογράφου Planet της Βαρκελώνης. Εχει δε προβληθεί στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, στο Χόνγκ Κόνγκ και στην Ρώμη.

Ο σκηνοθέτης Τάκης Μπαρδάκος, γεννήθηκε το 1957 στην Ερμιόνη και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Φωτογραφία και τον κινηματογράφο στην σχολή Λ. Σταυράκου. Εχει εργαστεί σε διάφορες παραγωγές πίσω απο την κάμερα απο το 1982 ως το 1989 ως διευθυντής Φωτογραφίας. Εκτός από το τελευταίο ντοκιμαντέρ εχει ολοκληρώσει και ενα ακόμα φίλμ με τον τίτλο “Μετάλικα”.

Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ του Τάκη Μπαρδάκου
Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ του Τάκη Μπαρδάκου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: