Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης «μιλά» σε 22 γλώσσες




To Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε ένα καλαίσθητο οκτάπτυχο έντυπο με πληροφορίες για την ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνσή του αλλά κυρίως στη γλώσσα του κάθε επισκέπτη.

Και όχι μόνο στα αγγλικα, τα γαλλικά, τα γερμανικά ή και τα ιταλικά που είναι πιθανόν να διαθέτουν και άλλα μουσεία της χώρας. Σε 22! γλώσσες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η γλώσσα μπράιγ! Στα αραβικά, ιαπωνικά, κινεζικά, κορεάτικα, τουρκικά, αλβανικά, σέρβικα, ισπανικά, ρωσικά, πολωνικά, πορτογαλικά, φινλανδικά, βουλγαρικά, ολλανδικά, εβραικά …

«… Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στεγάζεται απο το 1962 σε κτίριο του αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού και είναι κηρυγμένο ως διατηρητέο μνημείο νεότερης κληρονομιάς, καθώς αποτελεί ένα απο τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του μοντερνισμού στην Ελλάδα…

-Προιστορική Μακεδονία: Αυτή η εκθεσιακή ενότητα αρχίζει την περίοδο πριν από την εμφάνιση του ανθρώπου με εκμαγεία τμημάτων κρανίων του Μακεδονικού Ουρανοπίθηκου», αναφέρεται σε έντυπο του Μουσείου.

Ακολουθούν ενότητες με αντιπροσωπευτικά δείγματα-εκθέματα («Προς τη γένεση των πόλεων», Η Μακεδονία από τον 7ο αιώνα π.Χ. ως την ύστερη αρχαιότητα , «Θεσσαλονίκη Μακεδονίας Μητρόπολις», «Ο χρυσός των Μακεδόνων» κ.ά.), με τις αντιστοιχίες των χώρων όπου εκτίθενται (ισόγειο, αυλή), φωτογραφίες εκθεμάτων (χρυσά στεφάνια, λεπτομέρειες αγγείων, ο περίφημος κρατήρας του Δερβενίου, ρωμαϊκά αγάλματα, επιτύμβιες στήλες, σαρκοφάγοι, ενώτια και περόνες, περιδέραια, ασπίδες και ελάσματα), αλλά και σχεδιάγραμμα του κτιρίου και παραπομπές στους χώρους και τα εκθέματά τους.

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: