Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης για νόμο Παππά, καταγγέλλοντας “θεσμική εκτροπή”




Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο, αφού τον ευχαρίστησε για τον χρόνο που του αφιέρωσε, τόνισε ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα».

Τηn συνάντηση ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πραγματοποιείται μετά και την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του «νόμου Παππά» και τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε αυτή η εξέλιξη. Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη και η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το θέμα.

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σχετικά με τους λόγους που ζητήθηκε η συνάντηση με τον ΠτΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε πως υπάρχει «μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ολοκληρωτικής νοοτροπίας που θίγει τη δημοκρατική λειτουργία».

Έκανε επίσης λόγο για «αυταρχική και ολιγαρχική λογική» από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί η υπόθεση των τηλεοπτικών καναλιών να είναι ένα προπέτασμα καπνού για να κρυφτούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος».

31/10/2016 12:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: