Παιχνίδι τακτικής από Ακιντζί για συνομοσπονδιακή λύση καταγγέλλει η ΕΔΕΚ




Το παιχνίδι που παίζει ο κ. Ακιντζί και η τακτική που ακολουθεί είναι προφανής. Προσπαθεί να εξασφαλίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη τα οποία ουσιαστικά θα οδηγήσουν σε μια συνομοσπονδιακή, δυσλειτουργική λύση και την ίδια στιγμή να περάσει η Κυπριακή Δημοκρατία υπό την απόλυτη κηδεμονία της Τουρκίας.

Αφού ο κ. Ακιντζί μεταφράζει την αποτελεσματική συμμετοχή στη διακυβέρνηση και σε εκ περιτροπής προεδρεία, στη βάση ποιας λογικής υπάρχει αριθμητική εξίσωση στο Ανώτατο Δικαστήριο, στη Γερουσία, στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, στην Επιτροπή Περιουσιών και στα Σώματα Επίλυσης Αδιεξόδων, όταν μάλιστα αυτή η αριθμητική εξίσωση είναι αντίθετη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ;

Οι τουρκικές διεκδικήσεις είναι αποτέλεσμα και της λανθασμένης τακτικής που ακολούθησε ο ΠτΔ. Η διασταυρούμενη συζήτηση και η διαδικασία του πάρε δώσε θα έπρεπε να είχαν αρχίσει από την αρχή των συζητήσεων και όχι σήμερα που βρισκόμαστε στη διαδικασία συζήτησης των κεφαλαίων που η Τουρκία πρέπει να αποδώσει οφέλη με συγκεκριμένες παραχωρήσεις.

Όλα αυτά επιβάλλουν αυτό που κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει: ο ΠτΔ και οι συνεργάτες του πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί σε αυτή τη φάση δεν επιτρέπονται λάθη, τα οποία ενδεχομένως να αποβούν μοιραία για τη μορφή της λύσης, αλλά πολύ χειρότερα, για την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό ελληνισμό, αναφέρει η ΕΔΕΚ.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: