Κυπριανού: Είμαστε τόσο κοντά όσο και τόσο μακριά από ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού




Την εκτίμηση ότι είμαστε τόσο κοντά όσο και τόσο μακριά από μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, εξέφρασε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας πως παραμένουν ανοικτά σημαντικά κεφάλαια του προβλήματος.

Σε δηλώσεις στο Αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για τη Μόσχα και στη συνέχεια για την Αθήνα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «στόχος μας είναι να έχουμε και στις δύο χώρες συναντήσεις με την πολιτική και την πολιτειακή ηγεσία».

Πρόσθεσε ότι «στη Μόσχα θα δούμε τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τον ΓΓ του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και εκπροσώπους της ρωσικής Βουλής, η οποία πρόσφατα έχει εκλεγεί και δεν έχει ακόμα καταρτιστεί σε Σώμα, καθώς και εκπροσώπους από τα δύο άλλα μεγάλα κόμματα, Ενωμένη Ρωσία και Δίκαιη Ρωσία. Κύριο θέμα των συζητήσεων θα είναι το Κυπριακό, αλλά και κάποια άλλα ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος».

Αναφορικά με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας στην Αθήνα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι θα συναντηθεί «με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τους πολιτικούς ηγέτες πάντοτε με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος».

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι πριν από την αναχώρηση της αντιπροσωπείας για Μόσχα και Αθήνα «έχει προηγηθεί μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακριβώς για να συντονιζόμαστε για το τι θα μεταφέρουμε στο εξωτερικό».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε: «Δεν ξέρω αν το Κυπριακό βρίσκεται κοντά σε λύση. Εκείνο που εμείς γνωρίζουμε είναι ότι παραμένουν ανοικτά σημαντικά κεφάλαια και θα έλεγα ότι είμαστε τόσο κοντά όσο και τόσο μακριά από μια ενδεχόμενη λύση».

Σημείωσε ακόμα ότι «τα κύρια ζητήματα που θα συζητήσουμε στη Μόσχα και την Αθήνα είναι τα θέματα που παραμένουν ανοικτά, της ασφάλειας, το εδαφικό, το οποίο είναι αλληλένδετο με το περιουσιακό, και ζητήματα που αφορούν τη διακυβέρνηση».

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: