«Η ομάδα “πεινάει” για νίκες» δηλώνει ο Κέι Σι Ρίβερς: Όλοι έτοιμοι στον Παναθηναϊκό




Ο Κέι Σι Ρίβερς μέσω του μπλογκ του στην Euroleague Greece τόνισε πως στον Παναθηναϊκό είναι όλοι “πεινασμένοι” για τίτλους και πως τα “κλειδιά” για να τους κατακτήσουν θα είναι η ομαδική χημεία και η άμυνα. Επιπλέον, έστειλε μήνυμα προς τους φιλάθλους των “πρασίνων”, ζητώντας τους να κάνουν το ΟΑΚΑ την πιο σκληρή έδρα στην Ευρώπη. 
Αναλυτικά το μπλογκ του 29χρονου γκαρντ του “τριφυλλιού”: «Γεια σε όλους, αυτό είναι το πρώτο μου blog στο EuroLeague Greece, κι είμαι πραγματικά χαρούμενος που θα έχουμε την ευκαιρία να τα λέμε κάθε εβδομάδα για τον Παναθηναϊκό.
Θα έλεγα πως προσωπικά δεν έχουν αλλάξει πολλά για εμένα, όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που κάνω είναι να βελτιώνομαι ατομικά καθώς περνούν τα χρόνια και να προσαρμόζομαι όσο το δυνατόν καλύτερα σε διαφορετικά αγωνιστικά είδη. Πλέον βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό, μια ομάδα που “πεινάει” για να κερδίσει, κι αυτό είναι κάτι που λατρεύω. Όλοι είναι εξαιρετικά πρόθυμοι να βελτιωθούν, να εξελιχθούν και να κάνουν την ομάδα διεκδικήτρια της EuroLeague για φέτος.

Η πίεση υπάρχει πάντα και παντού, αλλά εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παραμείνουμε ενωμένοι και να ξεπεράσουμε όλες τις συνθήκες που θα μας παρουσιαστούν, είτε είναι καλές είτε κακές. Δεν πρέπει να αφήσουμε την έξωθεν πίεση να μας επηρεάσει. Είναι υποχρέωσή μας να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε προκειμένου η ομάδα να πετύχει αυτά που θέλει. Σίγουρα θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και στιγμές που τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως θέλουμε, θα βρούμε εμπόδια μπροστά μας, αλλά αν είμαστε συμπαγείς ως σύνολο, τότε όλα θα πάνε καλά και να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.

Το νέο σύστημα της EuroLeague είναι εξαιρετικό. Επιτρέπει στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης να αναμετρηθούν μεταξύ τους, να παίξουν σε ένα κανονικό πρωτάθλημα και να τεστάρουν τις αντοχές τους. Μιλάμε για τριάντα αγώνες σε τοπ επίπεδο στη διάρκεια της χρονιάς. Δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι καλύτερο από αυτό. Είναι πραγματικά σπουδαίο για την Ευρώπη αυτό που γίνεται, θα βοηθήσει στην προώθηση και εξέλιξη του αθλήματος, θα το βοηθήσει να ωριμάσει και να γίνει ακόμη καλύτερο. Αυτό είναι απλά η αρχή κάτι πραγματικά μεγάλου.

Για να φτάσεις μέχρι το τέλος του δρόμου, θα χρειαστείς δύο στοιχεία: την ομαδική χημεία και την άμυνα. Αυτά είναι τα “κλειδιά” της επιτυχίας, μόνο αν έχεις αυτά τα δύο θα καταφέρεις να φτάσεις μέχρι το Final-4. Πρέπει να είμαστε πολύ ταπεινοί και προσηλωμένοι, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Η άμυνα πρέπει να αποτελέσει το “διαβατήριό” μας για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε. Με αυτή ως όχημα μπορούμε να φτάσουμε μακριά και να κυνηγήσουμε την πρόκριση στο Final Four. Με το ρόστερ που έχουμε όλα είναι πιθανά, αλλά θα πρέπει να καθορίσουμε οι ίδιοι το πεπρωμένο μας και το πόσο μακριά έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στη διοργάνωση.

Πριν ολοκληρώσω το πρώτο μου blog στο EuroLeague Greece, θα ήθελα να αναφερθώ στους φιλάθλους μας. Θα πρέπει να καταλάβουν πως από τη στιγμή που άλλαξε το σύστημα και το επίπεδο δυσκολίας έχει ανέβει σημαντικά, θα τους χρειαστούμε πάρα πολύ σε όλα τα παιχνίδια. Θα είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι για εμάς, στους αγώνες που θα δώσουμε. Ο ενθουσιασμός και η ενέργεια που βγάζουν κάθε φορά που έρχονται στο ΟΑΚΑ μας δίνει έξτρα… καύσιμα για να αντέξουμε και να αντεπεξέλθουμε. Ανυπομονώ να δω το γήπεδο γεμάτο, γιατί έτσι πρέπει να είναι, έτσι το χρειαζόμαστε. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο ή θα μας χαριστεί.

Κάθε νίκη είναι απαραίτητη και γι΄ αυτό θα πρέπει να μετατρέψουμε, όλοι μαζί, το ΟΑΚΑ στο πιο “σκληρό” μέρος που θα συναντήσουν οι αντίπαλοί μας, να γίνει το γήπεδό μας αυτό που θα κάνει τη διαφορά. Περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο, εκτιμούμε και προσδοκούμε στην ενεργητική υποστήριξη που μας παρέχουν».

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: