Ελένη Θεοχάρους: Κατευθυνόμαστε προς ένα αδιέξοδο ή μια κακής λύσης του Κυπριακού




Κατευθυνόμαστε προς ένα αδιέξοδο ή μια κακή λύση του Κυπριακού, δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία του Εθνικού, είπε πως η συνεδρία ήταν πολύ παραγωγική ωστόσο η ίδια εξακολουθεί να φοβάται πολύ γιατί αυτό που περιγράφει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δεν μπορεί να είναι συμβατό με τον εξίσου επώδυνο και πολύ μεγάλο συμβιβασμό στον οποίο αναφέρθηκε.

Οπως είπε, για τον κ. Ακιντζί η Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία δεν είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ότι θα πρέπει να υπερισχύουν οι Νόμοι των συνιστώντων κρατιδίων. “Για αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι κινούμαστε προς την κατεύθυνση είτε του αδιεξόδου, αν ο Πρόεδρος δεν αποδεχθεί τους ιταμούς τουρκικούς όρους είτε προς μια πάρα πολύ κακή συμφωνία. Ποιο από τα δύο είναι το χειρότερο δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή”, είπε.

Ερωτηθείσα αν συμφωνεί με τη μετάβαση στο εξωτερικό για συζήτηση του εδαφικού, είπε πως με αυτό τον τρόπο γίνονται αποδεκτές οι απαιτήσεις του Ακιντζί για μια καθορισμένη πορεία, ένα οδικό χάρτη των διαπραγματεύσεων και θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αποφευχθεί η μετάβαση στο εξωτερικό καθώς οι κίνδυνοι διαρροής μπορεί να υπάρξουν και από την τ/κ πλευρά και να την επωμιστεί στο τέλος η ε/κ πλευρά.

Διερωτήθηκε γιατί να γίνει συζήτηση στο εξωτερικό ειδικά του εδαφικού και να μην φοβόμαστε ότι μετά το εδαφικό θα ασκηθούν τέτοιες πιέσεις που θα οδηγήσουν και στη σύγκληση πενταμερούς για το ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Ερωτηθείσα τι φοβάται η δική μας πλευρά ώστε να μεταβεί στο εξωτερικό, είπε μπορεί να γίνει η συζήτηση και στην Κύπρο χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα, ενώ είπε πως αν κληθεί να μεταβεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα το πράξει.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: