Δυνάμεις του Άσαντ με την υποστήριξη Ρωσίας και Ιράν ενίσχυσαν τις θέσεις τους στο Χαλέπι




Οι δυνάμεις του στρατού της Συρίας, μαζί με τις δυνάμεις που τις υποστηρίζουν κατόρθωσαν μετά τις πολεμικές επιχειρήσεις της τελευταίες εβδομάδας να ενισχύσουν τις θέσεις τους, στα ανατολικά του Χαλεπίου, μετέδωσε το Πρακτορείο Reuters.

Έτσι, ο συριακός στρατός κάλεσε τους αντάρτες να εγκαταλείψουν την περιοχή, προσφέροντας εγγυήσεις για την ασφαλή διέλευση των ανταρτών.

Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, υποστηρίζονται από Ιρανούς ενόπλους, έχοντας την αεροπορική κάλυψη της Ρωσίας, ενώ άρχισαν την επίθεσή τους για την κατάληψη όλης της πόλης, μετά την κατάρρευση της τελευταίας εκεχειρίας, τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι επιθετικές ενέργειες του συριακού στρατού, αλλά και των συμμάχων του στην περιοχή, είχαν ως άμεση συνέπεια την καταστροφή των υποδομών υγείας, στις ανατολικές περιοχές του Χαλεπίου.

Παράλληλα, οι επιθετικές κινήσεις των χερσαίων επιχειρήσεων υποστηρίχτηκαν από αέρος, με τη διεξαγωγή αεροπορικών βομβαρδισμών και την καταστροφή στόχων στο ανατολικό τμήμα της περικυκλωμένης πόλης, το οποίο βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ανταρτικών δυνάμεων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και ο συριακός στρατός επιβεβαιώνουν ότι οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ μαζί με τους συμμάχους τους, στην περιοχή, προελαύνουν νοτίως από τον προσφυγικό καταυλισμό Handarat, στα βόρεια της πόλης του Χαλεπίου, έχοντας καταλάβει αρχικά τις περιοχές αυτές, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Σήμερα κατόρθωσαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους, το νοσοκομείο Kindi, αλλά και τμήματα της βιομηχανικής περιοχής Shuqaif, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες.

02/10/2016 17:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βηρυτός, Lebanon

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: