Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση με Νούλαντ: Ικανοποιημένος ο πρόεδρος Αναστασιάδης




Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις Βικτώρια Νούλαντ.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε πέραν της 1,5 ώρας, δεν έγιναν δηλώσεις και η κ. Νούλαντ μεταβαίνει στα κατεχόμενα όπου θα έχει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως η Αμερικανίδα ΥΦΥΠΕΞ να επιστρέψει στο Προεδρικό το απόγευμα.

Ικανοποίηση Αναστασιάδη

Πολύ ικανοποιητική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τη συνάντηση που είχε το πρωί με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ.

Εξερχόμενος του Προεδρικού για να μεταβεί στη συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, και ερωτηθείς πώς πήγε η συνάντησή του με την κ. Νούλαντ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: “Πάντα είμαστε φιλόξενοι. Θέσαμε τις θέσεις μας και η συνάντηση πήγε πολύ ικανοποιητικά”.

Συνάντηση με Ακιντζί

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση της Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις Βικτώρια Νούλαντ με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις, ενώ ο Τ/κ ηγέτης αναχώρησε για τη σημερινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: