Αλληλεγγύη: Ο Αναστασιάδης συνομιλεί και η Τουρκία αναβαθμίζει τον Ακιντζί συνεχώς




Με μια σκληρή ανακοίνωση και πυρά και κατά του προέδρου Αναστασιάδη σχολιάζει το Κίνημα Αλληλεγγύη την παρουσία Ακιντζί στο ενεργειακό φόρουμ της Κωνσταντινούπολης.

Τη στιγμή που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης νομίμως διαπραγματεύεται τη διαχείριση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου των Νοτίων θαλασσών της Κυπριακής ΑΟΖ και των λοιπών κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου στο Κάιρο, με τον Πρόεδρο της Αίγυπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ο «Πρόεδρος της Ομόσπονδης Κύπρου» Ακιντζί παρανόμως διαπραγματεύεται το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή και της Κύπρου, με την Τουρκία, τον Ερντογάν και ηγέτες κρατών, στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.
Ανεξαρτήτως του τι γνωρίζουμε εμείς, κατά το Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας έγιναν τα εξής:

O Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενέργειας προσφώνησε τον Μουσταφά Ακιντζί ως «Πρόεδρο»

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Συμβουλίου δημοσιεύτηκε η ομιλία του Ακιντζί μαζί με την προσφώνηση

Ο τ/κ ηγέτης πριν την έναρξη του Συνεδρίου είχε συναντήσεις με τους Προέδρους της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Βενεζουέλας και του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της “προεδρίας”.

Η ιστοσελίδα της “προεδρίας” έχει δημοσιεύσει και φωτογραφία του κ. Ακιντζί με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν να κάνουν χειραψία και τη λεζάντα ότι ο Ρώσος Πρόεδρος γνωρίστηκε με τον “πρόεδρο” Ακιντζί.

Η ολοένα και εντονότερη από πλευράς Άγκυρας αναβάθμισης του κατοχικού ηγέτη είναι ενδεικτική και των προθέσεων της στο Κυπριακό. Ενέργειες σαν αυτές στην Κωνσταντινούπολη, είναι φυσιολογικό να δημιουργούν ανησυχία στην ε/κ πλευρά ότι μέσω της προωθούμενης λύσης, μεθοδεύεται η ενεργειακή ομηρία της Κύπρου, η μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο και ακολούθως σταδιακά η τουρκοποίηση του νησιού.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: